Op deze plek eindigde Verstappen vandaag…

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De race in Qatar vandaag was enorm spannend, en bovendien enorm belangrijk in het klassement van de Formule 1. De winnaar van de race is bekend…

Het is bijzonder spannend in de Formule 1. Voordat de race in Qatar begon werden Red Bull coureur Max Verstappen, Valtteri Bottas van Mercedes en Carlos Sainz  van Ferrari nog bij de stewards geroepen. Verstappen zou twee gele vlaggen hebben genegeerd en Carlos Sainz en Bottas beide eentje. Die vlaggen geven aan dat er gevaar op de baan is en dat de snelheid geminderd moet worden.

Gridstraf

Hiermee riskeerden de coureurs een gridstraf, dat betekent dat ze verder naar achteren moeten starten. Voordat de race begon kwam de uitslag van de stewards. Verstappen kreeg een gridstraf van vijf plekken. Bottas kreeg een gridstraf van drie plekken te verduren. Sainz kreeg geen straf. Dit was een klap voor Verstappen die eigenlijk op de tweede plek zou beginnen en koste wat kost zijn koppositie in het klassement wil verdedigen…

Snel terug

Wat die koppositie betreft zat Max Verstappen nog redelijk veilig. Hij stond voor de race bovenaan, en als hij tweede zou worden en Mercedescoureur Lewis Hamilton eerste zou hij zijn plek bovenaan de lijst nog steeds behouden. Zij het met een kleinere voorsprong. Verstappen kwam in de race al snel terug naar zijn tweede plek, maar wist niet dichterbij Hamilton te komen.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Snelste raceronde

Verstappen eindigde dus op de tweede plek. Hamilton werd eerste. Klein lichtpuntje voor Verstappen, hij ontving wel een bonuspunt voor snelste raceronde. Het verschil tussen de twee is nu acht punten, Verstappen leidt met 351,5 punten. De volgende race speelt zich af op 5 december op het circuit van Saoedi-Arabië. Behoudt Verstappen dan zijn koppositie?

Tags

CARLOS SAINZFERRARIFORMULE 1GELE VLAGGRIDSTRAFLEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENMERCEDESRACERED BULL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck