Op1 schockeert Sigrid Kaag met obscene teksten

Kaag geschoffeerd door op1
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Sigrid Kaag, minister van handel en Ontwikkelingssamenwerking en lijsttrekker van D66, wist waarschijnlijk niet wat ze hoorde aan het einde van de uitzending van Op1. Presentatrice Sophie Hilbrand vroeg gisteravond aan acteur Gijs Scholten van Aschat of hij een seks-tekst uit het boek van Heleen van Royen wilde voorlezen…

De eerste alinea’s bleken te bestaan uit een obscene passage over een stel dat zojuist de liefde had bedreven. De topacteur, die ervaren is in inspreken van ‘gesproken boeken’, lepelde alle details op. Minister Sigrid Kaag zat tegenover hem en terwijl hij voorlas werd Kaag door de beeldregie vol in beeld genomen.

Spontaan of niet?

Sophie Hilbrand leidde het moment aan het einde van de uitzending aldus in: ,,Ik heb nog een verhaaltje voor het slapen gaan”. Vervolgens las Scholten van Aschat de seksalinea voor en medepresentator Gijs Logtenberg stelde vast: ,,Hoezo geen aandacht voor boeken bij de Publieke Omroep?”

Wat hiervan precies de bedoeling was, werd niet duidelijk. Het was eveneens onduidelijk of dit voorleesmoment minutieus door de redactie was voorbereid of dat het verzoek van Hilbrand spontaan was.

Sigrid Kaag was waarschijnlijk verrast maar bleef stoïcijns voor zich uitkijken toen Scholten van Aschat van wal stak. Even daarvoor was Kaag betrokken geweest bij diverse onderwerpen aan tafel, zoals het eerbetoon aan de overleden voormalig werkgeversvoorman Hans de Boer, en de indringende discussie over de toeslagenaffaire.

Effectbejag

Was dit een poging om minister Kaag te schockeren aan het eind van een geslaagde Op1? Waarom werd Kaag vol in beeld genomen tijdens het voorlezen? Was dit goedkoop en gepland effectbejag?

,,Wat een klasse, wat een stijl weer van Op1. Gijs Scholten van Aschat een klaarkom/zaadlozingsverhaal van Heleen van Royen te laten voorlezen en dan Sigrid Kaag lang op close-up nemen. Kijken hoe ze kijkt”, aldus een reactie van een kijker op Twitter.

Even daarvoor had Willie Wartaal, een van de voorlezers tijdens de Nationale Voorleesdag, verteld hoe belangrijk voorlezen is.

Tags

GIJS SCHOLTEN VAN ASCHATOP1SIGRID KAAGSOPHIE HILBRANDSPUITEN EN SLIKKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck