Open brief aan Linda de Mol

Door: Ditjes en Datjes
03-10-2022

Wat hebben de komende maanden in petto voor Linda de Mol? Voor het eerst in haar succesvolle carrière kreeg ze in de privésfeer harde klappen te verwerken. In de nieuwe DenD, die in alle Dirk-supermarkten en alle slijterijen van Dirck3 gratis te verkrijgen is, is deze maand een open brief aan Linda de Mol te lezen.

Na maanden van afwezigheid is Linda de Mol terug op de buis te zien en staat ze weer in haar magazine LINDA. Het zijn moeilijke tijden voor haar geweest: van de vrolijke Ik hou van Holland-presentatrice veranderde ze in een mediaschuw persoon.

‘Lieve Linda…’

,,Lieve Linda”, luidt de brief in DenD. ,,Na maanden van afwezigheid ben je met Miljoenenjacht terug op de buis. Ook sta je weer in jouw magazine LINDA. Alsof er niets is gebeurd. Maar dat is natuurlijk niet zo. Terecht of niet, jouw imago heeft een enorme knauw gekregen.”

De presentatie van Ik hou van Holland heeft Linda overgedragen aan Rob Kemps. ,,Je kan het misschien zelf nog niet opbrengen. De reden voor al dat chagrijn is bekend. De misstanden bij The Voice hakten erin. Jij wilde het vertrouwen van de slachtoffers niet beschamen. Dat klinkt mooi, maar de keerzijde was dat de daders nieuwe slachtoffers konden maken.”

‘Vieze Jeroentje’

Het lastigvallen van vrouwen leverde Jeroen Rietbergen het predicaat ‘Vieze Jeroentje’ op. ,,Ook jij kreeg kritiek en daaraan ergerde jij je enorm. Jouw verweer? ‘We zijn rijk en machtig, dus dan moet je kapot’. Maar juist van een familie die invloedrijk is als de familie De Mol verwacht de buitenwereld een zerotolerance houding wanneer het gaat om grensoverschrijdend gedrag.”

‘Jouw leven, jouw keuze’

Linda mopperde over ‘vijandige media’ en ‘valse columnisten’. ,,Maar het werd ook tijd voor een nieuwe start. Maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders keken naar Miljoenenjacht en het applaus wat je daar kreeg van het publiek was lang en ovationeel. Het geeft aan dat je aan populariteit niets hebt ingeboet en Nederland je door dik en dun wil steunen. Of je je uiteindelijk toch nog verzoent met Jeroen, gaat ons niets aan. Het is jouw leven, jouw keuze.”

De volledige brief is te lezen in het nieuwe DenD magazine, gratis verkrijgbaar bij de Dirk-supermarkten en bij de slijterijen van Dirck3.

Meer DenD