Openbaar Ministerie: geen nieuwe aangiftes tegen The Voice

Door: DitjesDatjes
18-01-2022

Het Openbaar Ministerie heeft geen nieuwe aangiftes ontvangen in de affaire rond The Voice of Holland. Dat laat een woordvoerder van het OM Midden-Nederland dinsdag desgevraagd weten.

Op dit moment ligt er één aangifte tegen The Voice-coach Ali B. Het Openbaar Ministerie moet deze aangifte tegen de rapper nu beoordelen en beslist daarna of er een onderzoek gaat komen. Er ligt voor zover bekend ook geen aangifte van Nienke Wijnhoven, een kandidate uit 2018 die maandag in het programma Beau meldde betast te zijn door muzikaal leider Jeroen Rietbergen.

Ali B spreekt alle aantijgingen tegen. Rietbergen heeft zaterdag een verklaring naar buiten gebracht waarin hij bekent schuldig te zijn aan seksueel ongepast gedrag en spijt betuigd. RTL heeft het programma voor onbepaalde tijd stilgelegd. Linda de Mol, die een relatie had met Rietbergen, heeft alle contact verbroken en haar vriend het huis uitgezet.

In december is aangifte gedaan tegen Marco Borsato, voormalig coach bij The Voice, wegens vermeende onzedelijke betastingen. Deze zaak staat los van alle ophef rond The Voice. Volgens het OM is daar nog geen update over te melden.

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) riep kandidaten die het slachtoffer zijn geworden van seksueel ongepast gedrag bij televisieprogramma’s op zich vooral te melden en aangifte te doen. Zij beklemtoonde dat het Openbaar Ministerie pas kan ingrijpen als er een aangifte ligt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD