Opfleuren in de bloemenkas

sarah dikker
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Februari, brrrr. Deze maand is echt even doorbijten. Mijn verlangen naar het voorjaar wordt steeds sterker maar koning winter zit voorlopig nog stevig op z’n troon. En dat betekent jas aan, muts op en kiezen op elkaar. Geduld is een schone zaak, die lekkere lente komt heus wel weer.

Misschien heb ik makkelijk praten, want als bloemstylist kom ik vaak in bloemenkassen. Dat is sowieso al genieten, maar zeker deze koude wintermaanden voelt dat extra speciaal. Je weet niet wat je ziet als je daar binnenstapt! De temperatuur is er heerlijk, het licht straalt je tegemoet en duizenden bloemengezichtjes kijken je vrolijk aan.

Zo’n moderne bloemenkas is trouwens een wondertje van techniek. Wist u dat de kassen in het Westland worden verwarmd met restwarmte van de industrie? En dat het koolzuurgas waar de bloemen zo dol op zijn afkomstig is uit de haven van Rotterdam? Dat zijn toch leuke dingen om te weten. Maar voor mij telt vooral die aanblik van al die kleurige en met liefde gecultiveerde bloemenpracht. Daar fleur ik letterlijk en figuurlijk van op!

Sarah Dikker, bloemexpert

Tags

BLOEMEXPERT SARAH DIKKERGROENNATUURSARAH DIKKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck