Ophef rond Het Oude Loo: omwonenden boos over besluit Willem-Alexander

Omwonenden razend op Willem-Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koning Willem-Alexander besloot een tijdje terug 32 Oekraïense vluchtelingen op te vangen in Kasteel Het Oude Loo. De nieuwe bewoners mogen zelfs in alle rust genieten van het complete natuurpark dat het jachtslot omringt. Dit tot grote onvrede van omwonenden…

Er wonen momenteel 32 Oekraïense gasten in Kasteel Het Oude Loo: vijftien vrouwen, vijf mannen en twaalf kinderen. De achterste vierkante toren, waar een werk- en slaapkamer voor de koning en koningin te vinden zijn, blijft gesloten, maar de rest van het slot mogen de vluchtelingen gebruiken.

Gesloten vanwege privacy

Ook hebben ze toegang tot het complete natuurpark dat het jachtslot omringt. De Oekraïners hebben zelfs een eigen sleutel gekregen om het hek dat het slot omringt, zelf te kunnen openen. En dat heeft voor een hoop onvrede gezorgd bij omwonenden.

Het park is normaalgesproken twee maanden per jaar open voor bezoekers, maar door de komst van de vluchtelingen blijft het park dit jaar gesloten. ,,Ik kwam daar elk jaar om foto’s te maken”, vertelt een omwonende in weekblad Story. ,,En dat geldt voor heel veel mensen uit deze omgeving. Er staan onder meer ontzettend mooie en bijzondere bomen.”

Onvrede onder omwonenden

Dat het jachtslot gesloten is vanwege de privacy van de vluchtelingen, noemt de omwonende raar. ,,Er zit een complete slotgracht om het kasteel heen. Dan heb je toch al meer privacy dan wanneer je bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont, zoals ik? Bovendien is het onmogelijk om er naar binnen kijken.”

De onvrede wordt gedeeld door meerdere omwonenden. Toch gaat de situatie niet snel veranderen. ,,De tuin blijft vooralsnog gesloten om de privacy van de tijdelijke bewoners van Het Oude Loo te kunnen waarborgen”, bevestigt RVD in Story.

Tags

HET OUDE LOOMAXIMAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck