Opnieuw klap in het gezicht van koninklijke familie

Onthullingen in Privé klap in het gezicht van de Oranjes.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het verleden van wijlen prins Bernhard gaat de rest van de koninklijke familie steeds meer parten spelen. Na de onthullingen en enorme ophef over het lidmaatschap van de voormalige prins gemaal van wijlen koningin Juliana over zijn lidmaatschap van een nazipartij, wordt zijn mysterieuze liefdesleven ook opnieuw opgerakeld. Deze week door weekblad Privé.

Een gesprek met de Parijse minnares van Bernhard zal heel slecht vallen bij zijn dochters Beatrix en Irene, maar vooral ook bij koning Willem-Alexander, die zijn opa zo adoreert.

De royals worden opnieuw geconfronteerd met de geheimen van Bernhard. Hoe erg kan het nog worden? Gisteren veranderde het bestuur van het Prins Bernard Cultuurfonds notabene de naam van deze liefdadigheidsinstelling in Cultuurfonds. Weliswaar werd er een smoes verzonnen voor de naamsverandering, maar in werkelijkheid willen de huidige bestuurders niet meer dat het fonds wordt geassocieerd met de naam van prins Bernhard. Ook zijn er al initiatieven om naambordjes aan te passen van Prins Bernardstraten en pleinen in Nederland.

Romance met minnares

De romance tussen Bernhard en zijn Franse minnares dateert van lang geleden. Uit de geheime relatie kwam een dochter voort, Alexia. Bernard was destijds 49 toen de baby kwam.

In Privé zegt de vrouw dat ze heel van Bernhard heeft gehouden en dat hij getrouwd was vond de vriendin zelfs heel erg spannend. En, wat we nog niet wisten, is dat koningin Juliana die kennelijk achter de avontuurtjes van haar man was gekomen wilde scheiden van hem. Tot twee keer aan toe, wordt gesteld.

Alsof het allemaal nog niet genoeg is. Terwijl veel veteranen de overleden prins (op 1 december 2004 kwam Bernard te overlijden) nog steeds steunen, wordt de waslijst van feiten over de prins steeds langer.

Geen uniform meer

Natuurlijk was er het Lockheed-schandaal, waardoor het koninklijk huis in grote problemen kwam en de prins ook nadien zijn uniform niet meer mocht dragen. Bernhard zou geld hebben aangenomen als hij een goed woordje zou doen bij de Nederlandse regering voor de vliegtuigbouwer.

Maar ook de interviews die hij gaf aan twee journalisten van De Volkskrant hebben heel erg veel kwaad bloed gezet bij zijn directe familieleden. Ze voelden zich overvallen door de serie interviews. Het totale privéleven van Bernhard, waarover veel geruchten al de ronde deden, werd door hem posthuum op straat gesmeten.

Bijna 20 jaar na zijn dood gaat de beerput kennelijk nog verder open. Er zullen meer onderzoeken volgen over zijn handel en wandel. De druk op gemeentebesturen om de naam van de prins uit het straatbeeld te laten verdwijnen zal alleen maar toenemen.

DenD wil uw mening weten

Moet de naam van prins Bernhard verdwijnen uit het Nederlandse straatbeeld na de laatste onthullingen?

Tags

KONING WILLEM-ALEXANDERPRINS BERNHARDPRINSES BEATRIX

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck