Opnieuw longkanker geconstateerd bij Cilly Dartell

Door: Tanja Brouwer
26-05-2020

Cilly Dartel vertelt vreselijk nieuws aan haar volgers op sociale media. De vrouw (62) laat weten dat er opnieuw longkanker bij haar is gevonden en dat ze er deze keer slechter aan toe is dan de vorige keer.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Het gaat niet zo goed’

Voormalig Hart van Nederland-presentatrice Cilly schrijft het volgende op sociale media: ,,Het zal jullie wellicht zijn opgevallen dat het de laatste maanden wat stil is op mijn social media. En aangezien ik steeds vaker de vraag krijg: ‘Hoe gaat het met je?’ heb ik toch maar besloten er niet meer omheen te draaien en te vertellen dat het helaas niet zo goed gaat.” In februari vonden artsen de kanker en kwamen ze tot de ontdekken dat de ziekte zich deze keer in een slechter stadium bevindt. ,,Een gecombineerde chemo-/immuuntherapie werd het advies. Het oorspronkelijke plan om me in het AvL in Amsterdam te laten behandelen, werd door het coronavirus in duigen gegooid. Er zat dus niets anders op dan om me hier in Florida over te geven aan de specialisten. En ook dat voelt inmiddels goed.” Cilly wordt al een paar maanden behandeld, maar kan nog niet zeggen of de behandeling aanslaat.

Man en kinderen

Het valt de vrouw allemaal zwaar, maar is blij dat haar man Jan bij haar is. ,,Gelukkig is mijn man en steun en toeverlaat Jan bij me en dat is superfijn. Onze kinderen spreken we heel regelmatig en dat vergoedt een beetje het gemis van het elkaar niet kunnen zien. ”

In 2016 werd er voor de eerste keer longkanker bij Cilly geconstateerd.

Meer DenD