Oproep Mariëtte Hamer voor melden wangedrag bij commissie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Mariëtte Hamer roept mensen uit de mediawereld die iets naars hebben meegemaakt tijdens hun werk op om vooral melding te maken bij de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO). Dat deed de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld donderdag in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co.

“Er is nu een commissie, onder leiding van Martin van Rijn, die gaat kijken: wat maakt nou dat het zo veel voorkomt in de mediawereld. Ik zou eigenlijk de oproep willen doen: meld je bij die commissie. Zodat we het niet alleen bij NOS Sport beter krijgen maar bij de hele omroep”, zo stelde Hamer.

Aanleiding zijn de eerste resultaten van de inventarisatie van de NOS door externe vertrouwenspersonen naar mogelijk wangedrag op de redactie van NOS Sport. Daaruit blijkt dat er meldingen zijn binnengekomen van pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken over een tijdsbestek van ruim twintig jaar.

“Wat ik het allerergste vind is dat ook uit dit verhaal, en dat hoor ik heel veel, blijkt dat mensen er ontzettend lang mee rondlopen en er dus ook heel erg lang last van hebben”, zei Hamer daarover. Dat is ook wat haar het meeste raakt. Het is iets wat ze voortdurend terug hoort komen. “Dat is heel vervelend en daar moet snel iets aan gebeuren.”

De OGCO komt “rond de zomer” met het rapport naar de werksfeer bij de NPO. De commissie werd vorig jaar november in het leven geroepen na het Volkskrant-artikel over wangedrag bij De Wereld Draait Door. Aanvankelijk zou slechts onderzoek worden gedaan naar het programma, maar dat werd verbreed nadat meer meldingen waren gekomen over vergelijkbare gevallen binnen de gehele publieke omroep.

 

BuzzE

 

 

Tags

#METOOMEDIANOS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck