Opzienbarende nieuwe feiten pistooldrama Alec Baldwin

Alec Baldwin
Door: Jos La Grande
23-10-2021

‘Cold gun’ riep de assistent-regisseur tegen acteur Alec Baldwin toen hij het pistool aan hem gaf tijdens de repetitie van de filmscene. De acteur, in goed vertrouwen, gebruikte het pistool met fatale gevolgen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dit element blijkt uit een onderzoeksdocument waarvan enkele onderdelen vannacht bekend zijn geworden.

Wie de term cold gun gebruikt laat weten dat het pistool geen ronde patronen bevat. De betrokken assistent Davis Halls, die de term gebruikte, was er overigens niet van op de hoogte, benadrukt een onderzoeker van de sheriff in Santa Fe County.

Drie pistolen

In totaal waren er drie pistolen op de set die gebruikt konden worden en er was bovendien een wapensmid aanwezig.

Baldwin is volledig van stuk. De kogel trof de 48-jarige cameravrouw Jalyna Hutchins en verwondde regisseur Joel Souza. Ondertussen is het onderzoek nog in een voorstadium. Foto’s, video, wapens, kleren en anderebewijsstukken zijn opgevraagd.

911-melding

Ook is de inhoud van de telefonische melding van het afschuwelijke gebeurtenis op de Bonanza Creek Ranch bekend geworden. ,,We waren aan het oefenen, het ging af en ik ben weggerend. We zijn allemaal weggerend”, aldus de vrouwelijke beller naar het noodnummer 911.

Er zou overigens eerder die donderdag een incident zijn geweest rond de veiligheidsmaatregelen, melden bronnen onder aan een Amerikaans tv-station NBC News.

Enkele leden van de crew zouden enkele uren voor het fatale incident van de set zijn gelopen vanwege veiligheidsredenen, onder ook vanwege het niet naleven van de coronaregels.

LEES OOK BIJ DEND:

‘Hoe het dodelijk incident met Alec Baldwin kon gebeuren’

Onderzoek

Rust Productions, de producent van de film, zegt niet op de hoogte te zijn van klachten over de wapens en de veiligheid, maar kondigde wel een intern onderzoek aan.

De echtgenoot van het slachtoffer, Matt Hutchins, heeft gesproken met de aangeslagen Alec Baldwin. ,,Er zijn geen woorden die de schok en het verdriet kunnen overbrengen over het tragische ongeluk dat het leven kostte van Halyna Hutchins, een echtgenote, moeder en zeer gemeerderde collega van ons..”, aldus Baldwin in een verklaring.

Volgens de politie treft Baldwin geen enkele schuld. ,,Hij is een vrij man”, aldus de zegsman van de sheriff, Juan Rios.

Meer DenD