Oranje staat door Cillessen-gate met 1-0 achter

Frank de Boer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Bondscoach Frank de Boer heeft met zijn omstreden besluit om topkeeper Jesper Cillessen thuis te laten zijn eerste echte rel te pakken. De doelman, op dit moment in Spaanse dienst bij Valencia, is woest over de ingreep van de coach. Vandaag geeft de Nijmegenaar een interview aan De Telegraaf en zet daarmee zijn conflict op scherp.

Voor De Boer kan het vergaande consequenties hebben, omdat niemand weet hoe de rest van de selectie hierop reageert. De uitleg van de reglementen door De Boer strookt niet met de feiten, zoals de zwaar teleurgestelde Cillessen van de daken schreeuwt.

Mokerslag

,,De pijn zit hem vooral in het feit dat ik deze mokerslag niet zag aankomen”, reageert Cillessen in het interview, dat de komende dagen zal doordenderen in alle Nederlandse voetbalrubrieken. Cillessen geldt als de betere keeper in de selectie. Zijn naaste concurrenten zijn strafschoffenspecialist Krul en de Ajax-goalie Maarten Stekelenburg.

Daar komt nog bij dat de eerste oefeninterland van Oranje woensdagavond tegen de Schotten ook niet om naar huis te schrijven was. Het was ronduit een zwakke wedstrijd van het Nederlands Elftal. Maar daarvan kun je nog zeggen: ‘dat past bij de voorbereiding’.

Wat vindt de selectie?

Of de selectie achter het besluit staat van De Boer is dus nog maar de vraag. Verdeeldheid is het allerergste dat Oranje nu kan overkomen.

De superfitte Cillessen zegt in het interview dat hij de lichte coronabesmetting heeft opgelopen in de kleedkamer van zijn voetbalclub Valencia. De suggestie dat hij besmet is geraakt bij het promotiefeest van zijn oude club NEC is volgens Cillessen grote onzin.

Justin Bijlow?

Cillessen maakt nog kans terug te keren tijdens het EK als een van de huidige keepers onverhoopt uitvalt. Of De Boer na dit interview staat te trappelen om Cillessen dan weer op te roepen, ligt in de toekomst verscholen. Feyenoord-doelman Justin Bijlow staan nog onder de lat bij Jong Oranje, maar ook zijn naam wordt genoemd als de nieuwe vaste kracht in de het Oranje-doel.

Tags

EK 2020FRANK DE BOERNECORANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck