Oranje vakantievilla bijna ten prooi aan vlammenzee

Brand in de buurt van de Oranje vakantie villa
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Door de extreme hitte wordt Griekenland momenteel geteisterd door bosbranden. Ook de Griekse vakantievilla van de Oranjes viel bijna ten prooi aan de branden. Het vuur breidde zich uit naar het schiereiland Peloponnesos, waar Willem-Alexander met zijn gezin verblijft.

De brandweer noteerde begin deze maand al op één dag 52 brandhaarden. Door de droogte, hoge temperaturen en windkracht 6 is het lastig om het vuur te bestrijden.

Resort ontruimd

Hoewel de echte zomer nog moet komen, kampt Griekenland met grote aantallen bosbranden die ook toeristische gebieden bedreigen. Eén van de meest luxueuze resorts van het land werd al uit voorzorg ontruimd en liep brandschade op.

Branden dichtbij villa Willem-Alexander

De branden kwamen ook dichtbij de vakantievilla van Willem-Alexander, maar liep uiteindelijk geen gevaar. En dat is maar goed ook, want het vakantieverblijf van de Oranjes is adembenemend mooi. Nu het gezin geen gevaar loopt, kunnen ze weer volop verder genieten van de vakantie.

Het gezin zal vooral tripjes maken met de boot waarmee ze naar de meest idyllische plekjes kunnen varen. ,,Het gevoel van vrijheid is met zijn allen op een boot zitten waar geen beveiliging bij is, geen personeel, helemaal niemand”, zei Willem-Alexander vorig jaar tijdens de jaarlijkse fotosessie. ,,Gewoon alleen wij met ons vijven. Dat is onbetaalbaar.”

Tags

BOSBRANDENGRIEKENLANDMAXIMAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck