Oud beveiliger van prins Andrew openhartig, liegt Andrew?!

andrew
Door: Lies Jansen
23-02-2020

Vandaag verscheen er in de Britse krant ‘Mail on Sunday’ een interview met een oud beveiliger van de Britse prins Andrew. Een interview dat voor veel opschudding zorgt. Zo zou de prins, volgens de oud beveiliger, ‘niet eerlijk’ zijn geweest. Prins Andrew ligt al een tijd zwaar onder vuur wegens zijn vriendschappen met Jeffrey Epstein en Peter Nygård. Epstein pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel. Hier zat Epstein die werd verdacht van seks met minderjarigen. Ook Nygård wordt verdacht van seks met minderjarigen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Ik was gewoon thuis’

Prins Andrew heeft lange tijd ontkend dat hij zelf seks zou hebben gehad met minderjarigen of deze verhalen überhaupt kende. In een befaamd interview met de BBC vertelde prins Andrew dat hij op de nacht van 10 op 11 maart gewoon thuis was. De avond waarop Andrew en het meisje elkaar op een feestje zouden hebben ontmoet.

‘Hij kwam op een opmerkelijk tijdstip thuis’

De oud beveiliger vertelt aan Mail on Sunday dat rond deze nacht, prins Andrew op een opmerkelijk tijdstip zou zijn thuisgekomen. Ook zou hij bij aankomst de wachters hebben uitgescholden.

Zeker weten of het om 10, 11 maart gaat, doet de beveiliger niet. Een mogelijkheid om dit te bevestigen is het opvragen van zijn dienstrooster van rond die tijd. De vraag is alleen of de ambtenaren van het paleis deze wel willen opsturen. Wel is het verhaal opgetekend in een beëdigde verklaring en is de oud beveiliger bereid zijn verhaal tegenover officiële instanties te doen.

Meer DenD