Oud-deelnemers ‘Help! Mijn Man is Klusser’ spuwen gal

Help mijn man is klusser is doorgestoken kaart
Door: Kees van der Made
04-01-2022

Niet alle deelnemers van het programma ‘Help! Mijn Man is Klusser!’ zijn na afloop blij met de uitzendingen. Enkele oud-deelnemers spuwen hun gal…

Enkele oud-deelnemers van het programma ‘Help! Mijn Man is Klusser’ doen in Veronica Superguide een boekje open over het programma. Deelnemer David was achteraf niet blij met zijn deelname. Hij was niet alleen ontevreden over de charmante presentator John Williams, ook de klussers moeten het afweten: ,,John Williams zit continu te zuigen en probeert de kandidaten tegen elkaar uit te spelen. Die klussers moeten ze ook wegsturen. Wat een eikels. Die doen er nog een schepje bovenop.”

,,De indruk werd gewekt dat ik niets wílde doen”

Niet alleen hij, ook deelneemster Hannah was daar, naar eigen zegge, slachtoffer van het programma. Zij mocht in de eerste instantie niet helpen, maar wilde dat wel. De makers lieten haar slechts één dag tot de bouwplaats toe: ,,Toen ben ik gefilmd terwijl ik niets deed en werd in de serie de indruk gewekt dat ik niets wílde doen.”

Mentale toestand

Ook deelnemer Femke voelde zich in de kou gezet. Ze had haar man opgegeven die autisme heeft. Zij vertelde in 2017 het volgende in het Algemeen Dagblad (AD): ,,Tijdens de opnames heb ik met presentator John Williams over de mentale toestand van mijn man gesproken. Merkwaardig dat zo’n belangrijk fragment op de snijtafel van het programma is verdwenen.”

Mees uitte in de uitzending, mede door zijn autisme, heel veel woede. Veel mensen zagen het als ondankbaarheid. John Williams noemde het zelfs zo. Ook liet Mees weten veel dingen niet mooi te vinden. Later in het gesprek met het AD vertelde Femke: ,,Kennelijk zijn effect en kijkcijfers belangrijker dan de realiteit. Nu heb ik het gevoel dat de zender over onze rug aan het scoren is.”

Geen leuke opmerkingen

Uitzendingen van het programma gaan deelnemers niet in de koude kleren zitten. De eerder aangehaalde Hannah zei ook tegen Veronica Superguide: ,,Ik werd overal herkend, en mensen spreken je aan op basis van wat is uitgezonden. Dat waren geen leuke opmerkingen.”

Ook de werkgever van Mees merkte de woede van de kijkers en vertelde dat tegen het AD. Mensen staken na de uitzending hun middelvinger op naar medewerkers van het bedrijf en bedrijfswagens werden afgesneden.

Meer DenD