Ouders Kate Middleton reageren op ziekte dochter

Ouders reageren op ziekte dochter Kate
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het was voor iedereen een schok toen Kate Middleton bekendmaakte dat ze aan kanker lijdt. Haar ouders en broer reageren voor het eerst op het heftige nieuws.

In een videoboodschap vertelde Kate Middleton dat latere tests hebben uitgewezen dat er kanker was gevonden. Het nieuws kwam ‘als een enorme schok’ voor Kate en haar gezin. ,,Zoals je je kunt voorstellen, heeft dit tijd gekost”, vertelde Kate in de video. Het heeft me tijd gekost om te herstellen van een grote operatie om met mijn behandeling te kunnen beginnen. Maar het heeft ons vooral tijd gekost om alles aan George, Charlotte en Louis uit te leggen op een manier die bij hen past en om hen gerust te stellen dat het goed met me komt.”

Vroeg stadium

Naast haar gezin, staan de ouders van Kate ook dag en nacht voor haar klaar. ,,Hoewel je ze zeker niet vaak samen op de foto ziet, zijn ze heel erg aanwezig op de achtergrond”, vertelt koninklijke expert Katie Nicholl aan Entertainment Tonight. Volgens Nicholl zijn de ouders van Kate ‘opgelucht’ dat haar kanker in een vroeg stadium werd ontdekt en dat ze zich ‘gerustgesteld voelen door het feit dat de chemotherapie preventieve chemotherapie is’. ,,Kate krijgt de allerbeste artsen ter wereld die voor haar zorgen, dus ze is in veilige handen.”

Broer Kate reageert

Ook James, de broer van Kate, liet van zich horen. Op social media deelde hij een steunbetuiging. ,,Door de jaren heen hebben we samen veel bergen beklommen. Als gezin gaan we deze ook met jullie beklimmen”, schreef hij bij het bericht.

Buikoperatie

Het was lange tijd onduidelijk wat er precies met Kate aan de hand is. Het paleis meldde in januari enkel dat ze een geplande buikoperatie zou ondergaan en dat ze zeker tot en met Pasen rust moest houden. De aanleiding voor de ingreep werd niet bekendgemaakt, maar het hof meldde destijds wel dat het niet om kanker ging.

Tags

KATE MIDDLETON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck