Paasboeket op de tuintafel in 3 stappen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Als het mooi weer is kunt u lekker gaan picknicken in het park, maar hoe leuk is het om te picknicken in uw eigen tuin met een prachtig groot boeket als uitzicht op de tuintafel. Zeker met pasen staat dat heel vrolijk. U kunt er ook nog eieren in verstoppen, hartstikke leuk!

Wilt u zelf aan de slag en ook zo’n kleurig tafelstuk maken? Hier is het 3-stappenplan! Benodigdheden:

steekschuim (enkele blokken), plastic folie, graszoden (de lengte van je tafel) en diverse bloemen met stevige stelen, in verschillende lengtes, zoals Delfinium (ridderspoor), Allium (sierui), pioenrozen, vrouwenmantel, vingerhoedskruid en Campanula (grasklokje).

Stap 1: Steekschuim voorbereiden

Maak het steekschuim goed nat, wikkel de blokken in plastic folie om het vocht vast te houden en plaats ze in het midden van uw tafel.

Stap 2: Graszode uitrollen

Rol de graszode uit over de schuimblokken, in het midden van de tafel. Nu heeft u de basis van het arrangement.

Stap 3: Schikken maar!

Snij de bloemen schuin af en sorteer ze op lengte en kleur. Maak met een mesje (of desnoods met uw vinger) een gat in de graszode en het schuim en steek de bloemen in het schuim. Verdeel de soorten op kleur, vorm en hoogte en breng ritme aan.

Simpel en leuk om te doen, toch?

Sarah Dikker, bloemexpert 

Bekijk ook het filmpje: https://youtu.be/3n4TF1X8-HE

Het voorjaar is begonnen!

Het voorjaar is nu echt begonnen, we gaan deze maand met zijn allen op zoek naar heerlijke Paaseieren in het hoge gras.

Dit is ook de maand dat weer veel bloemen en planten gaan groeien en bloeien. En dus kan bijvoorbeeld de grasmaaier weer tevoorschijn worden gehaald.

Een heel leuke tip is om hier en daar het gras juist met rust te laten en lekker door te laten groeien. Hierdoor verandert uw gazon namelijk in een kleine bloemenweide.

Zo’n bloemenweide is niet alleen een lust voor het oog, het is ook een fantastische plek voor mens en dieren. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan bijen en vlinders, die er veel voedsel zullen vinden.

Bij ons thuis laat ik het gras ook altijd flink doorgroeien. Zelf maai ik dan een aantal wandelpaden in ons gazon. Deze gebruiken wij als route in onze tuin, het is echt prachtig om samen met mijn gezin door het hoge gras te lopen en te genieten van alles wat hier leeft.

Bram Engberts
tuinexpert

Tags

columnDenDDitjes en datjesGroen

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie