Pakketbezorger André geëerd bij talkshow M

Margriet van der Linden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Tweehonderd keer per dag belt André aan bij mensen. Met een pakketje in zijn handen maakt hij een praatje, zet het pakket voor de voordeur en bij de ontvangers is er plotseling een lach. André is een vertrouwd gezicht in de wijk en hij zorgt ervoor dat er in deze tijden van crisis normaal menselijk contact is.

Bij Margriet kreeg André een alternatief lintje voor het werk dat hij dag in dag uit doet. Na de uitbraak van het corona-virus moet André alleen nog maar harder werken. Normaal bezorgt hij dagelijks bij 150 adressen pakketjes nu zijn het er 200!

Pakketbezorger André zit er niet mee. Hij is juist blij dat hij voor sommige mensen vaak het enige menselijk contact is. Ouderen wijst hij ook op de 1,5 meter en zet het pakketje net over de drempel.

Toen Margriet het onderwerp in haar talkshow M, waarin aandacht werd besteed aan gewone Nederlanders die een bijzondere prestatie verrichten, afsloot, vroeg André nog even het woord. En toen kwamen ook de tranen. Hij wilde zijn vriendin, werkzaam in de zorg, een hart onder de riem steken. Want zij, aldus André, doet fantastisch werk. En dat wilde hij nog even kwijt.

Margriet van der Linden, die met haar talkshow redelijk scoort, maar bij lange na het niveau niet haalt van DWDD, begreep dat dit een bijzonder moment was in haar programma. André is één van de helden van 2020.

Tags

ANDRÉCRISISM.MARGRIET VAN DER LINDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck