Patty Brard flink onder vuur in Dit Vindt Nederland: ‘Er is iets mis met je’

Door: Eva Steins
11-09-2020

De reacties op de hereniging van Patty en haar dochter waren zeer positief. Behalve in dit Vindt Nederland, waar Patty compleet onderuit gehaald werd door Parool-journalist Ruben Koops, die vond dat er ‘iets mis’ is met Patty.

‘Te mild’

Patty en haar dochter sloten elkaar na elf jaar weer voor het eerst in de armen. De hereniging riep frustratie op bij Ruben. Hij begon zijn relaas: ,, Ik vind dat we eigenlijk heel erg mild zijn voor deze mevrouw”. Hij vindt Patty een ruzieschopper: ,,Ik hoor net van jou Antoinnette dat ze niet welkom was op de uitvaart van haar vader, ze heeft ruzie met haar zus en dan ook nog met je bloedeigen dochter. Elf jaar lang elkaar niet zien… Dan is er gewoon iets mis met je en moet je bij jezelf te rade gaan.”

LEES OOK:

Moeder Patty reageert op verzoening Patty en dochter: ‘Zij weet hoe het is’

Boek

Aan tafel bij ‘Dit Vindt Nederland’ stond er ook iemand aan Patty’s kant. Schrijfster Antoinette Scheulderman haalde uit naar Ruben. ,,Nee sorry, dan moet jij eerst even het boek lezen.”. Hiermee doelt Antoinette op haar eigen boek over Patty’s leven. Als auteur heeft ze duidelijk een andere blik op Patty’s vetes:

“Het hele feit dat zij haar ouders niet heeft kunnen zien is doordat haar zus een heel kwalijke rol heeft gespeeld, overigens waarschijnlijk ook in het contact met haar dochter. De ruzie tussen Patty en haar dochter zal aan beiden liggen. Ik ben dolblij dat zij nu samen weer praten. Maar dat verhaal over haar ouders is dus een ruzie tussen twee zussen.”

Ruben weigert toe te geven en bijt haar toe: ,,Waar er twee vechten, hebben er twee schuld!

‘Ik zou me schamen’

Ook Telegraaf-journalist Wierd Duk staat achter Ruben en noemt het gênant dat zij de ruzie in het openbaar heeft gebracht: ,, Ik vind het altijd wel merkwaardig als bekende Nederlanders dit soort familieruzies openbaar maken en uitvechten voor camera’s. Dan denk ik: daar mag je toch wel iets terughoudender in zijn. Daar zou ik me wel een beetje voor schamen.”

Meer DenD