Paulien Cornelisse opgeschrikt door mail oplettende kijker

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Na een uitzending van Jinek in februari werd het leven van Paulien Cornelisse volledig op zijn kop gezet. Een oplettende kijker gaf haar per mail het advies om naar de dokter te gaan.

Schrijfster en presentatrice Paulien Cornelisse, bekend van onder andere de serie Tokidoki, zat afgelopen februari bij de talkshow Jinek aan tafel. Nadien kreeg ze een mail van een oplettende kijker die chirurg in ruste bleek te zijn. Cornelisse vertelde tijdens de aflevering van Jinek afgelopen vrijdag haar verhaal. De chirurg in ruste schreef: ‘Misschien weet je dit allang en sorry als ik dit niet moet doen, maar ik moet dit volgens mij wel doen, want ik heb namelijk gezien dat je iets in je nek hebt.’ Deze mail bleek de basis voor haar nieuwe show ‘Aanstalten’ te zijn, zo blijkt later.

Schildklierkanker

De verzender van de mail zag een verdikking in de keel van Cornelisse, dat bleek een mogelijke aanwijzing voor schildklierkanker te zijn. Ze maakte daarop een afspraak bij de dokter en ging direct de medische molen in. Paulien Cornelisse had zelf geen klachten. De dingen die sindsdien gebeurden zorgden bij tijd en wijle ook voor komische situaties. Die situaties gaat de cabaretière gebruiken in haar nieuwe show. Van schildklierkanker bleek later overigens geen sprake.

Begin juni 2022

De 45-jarige Cornelisse is al sinds het jaar 2000 actief. Haar show ‘Aanstalten’ betreft haar vijfde show. De show is al gestart en draait nog tot begin juni 2022. De volledige aflevering van Jinek waarin ze het verhaal vertelt is hier te zien.

Zeldzaam

Schildklierkanker is een relatief zeldzame vorm van kanker. Jaarlijks krijgen volgens het integraal kankercentrum Nederland zevenhonderd mensen te horen dat zij de ziekte hebben. Ondanks dat de soort zeldzaam is, is deze toch goed te behandelen. De kans op overleving is volgens het centrum groot.

Het fragment waarin Cornelisse haar verhaal doet.

Tags

AANWIJZINGJINEKMEDISCH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck