Peng Shuai weken vermist; WTA wil opheldering

tennister Peng Shuai 'verdwenen'
Door: Kees van der Made
19-11-2021

Na een beschuldigende post richting de Chinese vicepremier is er niks meer vernomen van de tennisster Peng Shuai. De WTA wil nu opheldering…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Chinese tennisster Peng Shuai zit dit jaar twintig jaar in het vak. Enkele weken terug liet ze via het Chinese sociale mediaplatform Weibo weten in 2018 te zijn aangerand door de toenmalige vicepremier Zhang Gaoli. Die beschuldiging heeft veel stof doen opwaaien…

Welzijn

De post en haar account zijn binnen een uur van het sociale mediaplatform verdwenen en van Peng zelf is sindsdien niets meer vernomen. Nu is de Women’s Tennis Association (WTA) – overkoepelende organisatie voor progessionele tennisspeelsters – benieuwd naar het welzijn van Peng.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

De brief die naar Steve Simon is gestuurd.

Zorgen

Eergisteren zou Peng Shuai een e-mail naar Steve Simon, voorzitter van de WTA, hebben gestuurd. In een statement laat Simon via Twitter weten dat de mail de zorgen over de speelster alleen maar toe laat nemen: ,,Peng Shuai moet worden toegestaan vrijelijk te spreken, zonder dwang of intimidatie van eender welke bron.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Terugtrekken

Aan CNN laat Simon weten zelfs bereid te zijn de organisatie uit China terug te trekken als er geen bewijs komt dat Peng Shuai in goede gezondheid verkeerd en de beschuldigingen niet onderzocht worden. ,,Dit is groter dan zaken”, aldus de voorzitter.Via de hashtag #whereispengshuai laten veel mensen, waaronder de bekende tennissers Serena Williams en Andy Murray, ook weten bezorgd te zijn.

Meer DenD