Penoza al zeven jaar ongekend populair

Door: Caroline Vlietstra
28-08-2017

Ruim één miljoen kijkers had de eerste aflevering van het laatste seizoen van serie Penoza. Al jaren is de Penoza één van de beste Nederlandse series.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bloedstollend spannend

De fans van de misdaadserie moesten twee jaar wachten op nieuwe afleveringen, maar dat was het volgens hen wel waard. “Het was weer bloedstollend spannend”, Damn, wat is Penoza spannend begonnen. Nu een hele week wachten” en “Wat een begin weer zeg, wat een topserie”, zijn enkele reacties van twitteraars.

Juichende recensies

Het vierde seizoen van de serie was tot nu toe de best bekeken reeks ooit. De recensies van serie 5 in de dagbladen zijn juichend. Penoza gaat over de huisvrouw Carmen van Walraven (gespeeld door Monic Hendrickx) die na het overlijden van haar man (Thomas Acda) gedwongen zijn rol overneemt in het criminele circuit.

Speelfilm

De serie had eigenlijk maar één seizoen, maar ondertussen zijn er al 4 seizoen geweest met in totaal bijna 50 afleveringen. Het vijfde seizoen is tevens ook het laatste, maar in februari liet producent Alain Levita weten dat het verhaal niet stopt. “Aan de tv-serie komt een eind, maar samen met regisseur Diederik van Rooijen zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm, waarmee we de Penoza-reeks gedenkwaardig zullen afsluiten.”

 

 

 

Meer DenD