Personeel Britse koninklijke familie vangt klappen crisis op

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Mensen van over de hele wereld vrezen voor hun inkomsten. Barpersoneel, winkeliers, kappers en mensen in de creatieve en culturele sector hebben fors minder inkomen. Zelfs de Britse royals en hun personeel zullen de gevolgen van de crisis merken.

Mogelijke ontslagen

De Britse krant The Sun heeft een brief van Lord Chamberlain onderschept. Hij is het hoofd van de Britse hofhouding. In die brief zou staan dat eventuele investeringen worden uitgesteld, er geen loonsverhoging voor het personeel inzit dit jaar en dat er mogelijk ontslagen zullen vallen.

Dat heeft alles te maken met de toeristen die er dit jaar een stuk minder zullen zijn vanwege het coronavirus. Normaal verdient de Britse koninklijke familie miljoenen ponden met bijvoorbeeld het entreegeld voor onder meer Windsor Castle, Buckingham Palace en meer toeristische trekpleisters. Maar al deze kastelen zijn nu gesloten. Al met al zou er zo’n 20 miljoen euro minder binnenkomen dan normaal.

Waarschijnlijk zal alleen het personeel iets merken van die misgelopen inkomsten, want koningin Elizabeth heeft zelf nog een vermogen van ongeveer 350 miljoen pond.

Tags

BRITS KONINGSHUISCORONACRISISKONINGIN ELIZABETHONTSLAGENPERSONEELPRINS HARRYWILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck