Peter Gillis haalt uit naar Quote: ‘Geen respect!’

Peter Gillis haalt uit naar Quote
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Peter Gillis is woest op zakenblad Quote. De reden? Het zakenblad vindt dat Gillis niet in het rijtje van de vijfhonderd rijkste Nederlanders hoort, en daar is hij het niet mee eens. Gillis zegt dat zijn vermogen veel hoger ligt dan het blad meldt.

Volgens Quote telt het vermogen van Gillis 85 miljoen euro, terwijl de ondernemer zelf zegt dat dit rond de 250 miljoen euro ligt. ,,Iedere idioot kan zien dat ik meer waard ben dan dat zij zeggen!”, zegt Gillis woest in gesprek met Playboy.

‘Kapotgeschreven’

Het zit Gillis dan ook behoorlijk dwars dat hij niet in de Quote 500 staat. ,,Ik ben twee jaar geleden met een accountant op de redactie geweest en heb alle stukken overlegd die ze nodig hebben om mijn vermogen uit te rekenen”, legt hij uit. ,,Ik heb me mijn hele leven kapot gewerkt om zover te komen. Dan wil je ook met respect behandeld worden, maar respect kennen ze daar niet. Ik hoor gewoon in de Quote 500. Punt.”

Gillis heeft wel een theorie waarom hij er niet in staat. ,,Ik heb vier of vijf keer in de Quote gestaan. Ik was altijd dikke vrienden met de redacteuren. Een paar jaar geleden kwam er een vervelende journalist bij en die schrijft je helemaal kapot.”

Peter heeft niet genoeg geld

Maar het zakenblad trekt zich weinig aan van Peter. Paul van Riessen, hoofdredacteur van Quote, heeft aan NU.nl laten weten dat de ondernemer ‘bij lange na niet genoeg geld heeft om mee te spelen in de Champions League van de Nederlandse ondernemers’. Gillis zou namelijk de waarde van zijn parken veel hoger inschatten dan werkelijk het geval is.

Volgens Van Riessen moet een miljonair minstens 110 miljoen euro vermogen hebben om in de Quote 500 te komen, en dat heeft Gillis bij langer na nog niet. ,,Zodra wij het idee hebben dat hij deze ondergrens haalt, dan zij wij de eersten om hem te verwelkomen.”

Tags

GILLISPETER GILLISQUOTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck