Peter Gillis klemgezet door koper villa

Peter Gillis vastgezet door koper villa
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nadat Peter Gillis zijn ‘hatseflats’-villa voor de tweede keer de verkoop in moest doen omdat een eerdere koper de financiering niet rond kreeg, meldde een tweede koper zich. Helaas blijkt ook die vreugde maar van korte duur te zijn, want de koper laat niets meer van zich horen.

Nadat de eerste koper afhaakte, zette Peter teleurgesteld de villa weer te koop. Een aantal maanden geleden kwam hij met het fantastische nieuws naar buiten dat de villa deze keer écht verkocht was. De koper betaalde de aanbetaling, maar liet daarna niets meer van zich horen. Wat is er aan de hand?

Koper laat niets meer van zich horen

Wanneer er officieel sprake is van een verkoop, moet de woning gepasseerd zijn bij de notaris. Bij de villa in Neerpelt is dit nog niet het geval. De ‘hatseflats’-villa werd gekocht door een man uit Dubai. Ook de aanbetaling van 140.000 euro is al door de koper betaald.

Wanneer de aanbetaling gedaan is, wordt er tussen koper en verkoper overlegd wanneer de overdracht van de woning is. Maar volgens weekblad Party heeft de koper nooit meer iets van zich laten horen, waardoor de overdracht nog altijd niet geweest is.

Peter is weliswaar 140.000 euro rijker, maar de villa is nog steeds niet officieel verkocht en aan een ander verkopen kan niet. Dan moet de koopakte eerst worden ontbonden, zo schrijft het weekblad. Maar omdat de koper zijn telefoon uit heeft staan en niet reageert op mails, kan Peter geen kant op.

In de tussentijd wel kasteel gekocht

Omdat de ondernemer er vanuit ging dat de villa al verkocht was, kocht hij in de tussentijd een nieuw onderkomen: een gigantisch kasteel in het Belgische plaatsje Hamont-Achel. Het is een uniek gebouw op een prachtige locatie, maar Peter moest er wel het enorme bedrag van 5,5 miljoen euro voor neerleggen.

Maar voordat hij en Nicol er kunnen gaan wonen, moet er nog stevig verbouwd worden. Peter verwacht dat dit zo’n twee jaar gaat duren, waarop hij besloot nóg een villa aan te schaffen. Voor die ’tussentijdse’ villa legde hij maar liefst 4.750.000 euro neer.

‘Moordhuis’ ook nog onbewoonbaar

Helaas heeft Peter te maken met veel ongeluk, want ook in die villa kan hij nog niet wonen. In 2017 werd in de achtertuin het lichaam van Marcel van Hout gevonden. En omdat zijn vrouw ervan wordt verdacht een rol te hebben gespeeld bij de moord, heeft justitie beslag gelegd op de villa. ,,Maar binnenkort zal er een uitspraak komen, waarna het beslag zal worden opgeheven, de overdracht plaatsvindt en wij erin kunnen”, zei Gillis eerder in De Telegraaf.

Tags

GILLISNICOL KREMERSPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck