Peter Gillis schiet Oekraïense vluchtelingen te hulp: ‘Geen reactie’

Gemeente reageert niet op aanbod Peter Gillis
Door: Charlotte Wijnen
10-03-2022

Peter Gillis biedt zijn hulp aan voor de opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Maar tot zijn grote verbazing hoort hij niets terug van de instanties. ,,Ik kan morgen vierduizend bedden leveren.”

Peter heeft in het Brabants Dagblad aangegeven zeshonderd vluchtelingen op te vangen op zijn vakantiepark Prinsenmeer, dat nu leegstaat. Maar naar eigen zeggen heeft hij al contact gezocht met de gemeente Asten, maar nog niets gehoord. Ook zocht hij contact met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar ook hierop kreeg hij geen antwoord.

Eerder conflict met gemeente

Heeft het te maken met een eerder conflict met gemeente Asten? Peter heeft jarenlang honderden buitenlandse werknemers gehuisvest op een afgesloten gedeelte op het Prinsenmeer park. Op een gegeven moment was de gemeente het zat en ging handhaven, met als gevolg dat Gillis alle mensen weg moest sturen.

,,Ik kan zo al zeshonderd vluchtelingen huisvesten op Prinsenmeer, dat staat toch leeg nu. Maar ik heb er niets meer over gehoord”, aldus Gillis. Hoewel Peter beweert een mail te hebben gestuurd, ontkent de gemeente dat hier contact over is geweest.

Vierduizend bedden

Ook heeft Gillis contact gezocht met het COA. ,,Ik heb een paar jaar geleden een keer een ronde met het COA gemaakt over mijn parken, dus ze weten wat ik kan. Ik kan morgen vierduizend bedden leveren. We kunnen snel handelen.”

Maar het COA laat aan het Brabants Dagblad weten dat Gillis zich moet melden bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. ,,Wij gaan over asielzoekers, vluchtelingen uit Oekraïne zijn een taak voor de overheid”, aldus een woordvoerder.

Meer DenD