Peter Jan Rens woest op RTL: ‘Boeven zijn het’

Peter Jan vindt RTL een stel boeven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De terugkeer van de spelshow Doet-ie ‘t of doet-ie ‘t niet is niet in goede aarde gevallen bij oud-presentator en medebedenker Peter Jan Rens. ,,Boeven zijn het!”

Ruben Nicolai, die dit keer de spelshow presenteert, twijfelde of hij het wel moest doen. ,,Het is zolang geleden dat dit programma een succes was. Waarom moet het ineens zo nodig terug, zei ik. Toen ben ik gaan praten met de producent. Zij hadden het format door de wasstraat gehaald op een manier die mij aansprak”, vertelt Ruben in gesprek met De Telegraaf.

‘Vergoeding uit coulance’

Wie niet blij is met de terugkeer van Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet, is Peter Jan Rens. Hij presenteerde het programma jarenlang en won daarmee zelfs in 1989 de Gouden Televizier-Ring. Volgens hem kon het programma niet zonder zijn toestemming terugkeren en de afgelopen tijd vonden er volgens EndemolShine dan ook verschillende gesprekken plaats met Rens. ,,Het enige wat ik weet is dat hem een vergoeding is aangeboden uit coulance”, zegt Ruben daarover. ,,Ik vind het vervelend dat ze er niet zo makkelijk uitgekomen zijn.”

Peter Jan Rens woest

Dat er gesprekken gaande zijn klopt, vertelt Peter Jan aan BekendeBuren. ,,Mij is een bedrag aangeboden van 7500 euro onder het mom dat ik als creatief ooit bij de oprichting van Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet betrokken was, waarmee ik meteen erken dat het programma van Endemol is. Boeven zijn het.”

Tags

PETER JAN RENSRUBEN NICOLAI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck