Peter Plasman over vervolging Marco Borsato: ‘Er is belangrijk bewijs’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Volgens advocaat Peter Plasman kon het Openbaar Ministerie niet anders dan een rechtszaak starten tegen Marco Borsato voor ontucht met een minderjarig meisje. In talkshow Humberto verklaart hij dat er ‘belangrijk ander bewijs’ is.

Humberto Tan spreekt in zijn talkshow met Peter Plasman, de advocaat van het vermeende slachtoffer van Marco Borsato, over de zaak. Afgelopen woensdag werd bekend dat Marco Borsato wordt vervolgd voor het seksueel misbruiken van een destijds minderjarig meisje. Plasman had dit besluit van het OM ook wel verwacht. ,,Dat is een duidelijke beslissing en ik snap ook waarom die genomen is. Voor mij kon het ook niet anders, gezien wat er ligt”, vertelt hij aan tafel.

‘Belangrijk ander bewijs’

Volgens Plasman is de verklaring van het slachtoffer betrouwbaar. Onder andere de dagboeken van de vrouw worden gebruikt als bewijs, maar er is ook nog ‘belangrijk ander bewijs’, onthult de advocaat. Wat dat is en wat er volgens het vermeende slachtoffer precies gebeurd is tussen haar en Borsato, vertelt Plasman niet. ,,Dat is aan de strafrechter. Ik wil ook niet alsnog een trial by media opstarten. We hebben aangifte gedaan, er zijn onderzoekshandelingen geweest en de officier heeft besloten te vervolgen. Dat is een duidelijke beslissing.”

‘Kansloze zaak’

De advocaat denkt ook dat de tegenaangifte van Marco van smaad en laster een ‘kansloze zaak’ is. ,,De Officier van Justitie kan natuurlijk niet zeggen: ‘We nemen de aangifte serieus en ik start een vervolging’ om vervolgens te zeggen: ‘Ja, het is een valse aangifte.’ Dat lijkt mij een kansloze zaak. Ik snap ook niet waarom de heer Borsato die stap heeft gezet destijds.”

Tags

MARCO BORSATO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck