Peter R. de Vries geeft mening over boerkaverbod

Door: Ditjes en Datjes
03-08-2019

Het boerkaverbod is deze week ingegaan en Peter R. de Vries geeft daar zijn ongezouten mening over. De bekende misdaadverslaggever is het overduidelijk oneens met deze nieuwe wet en ook nog eens woedend op Geert Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wilders viert overwinning

Van boerka’s tot bivakmutsen en helmen. Sinds donderdag is het niet meer toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen. De meningen zijn hierover verdeeld. Terwijl Wilders deze overwinning viert met zijn partij gaat de Vries helemaal los op Twitter hierover.

Twitter explosie

,,We vinden -terecht- dat we alles moeten kunnen zeggen, maar vanaf vandaag mogen we ons in ieder geval niet meer kleden zoals we willen in onze ‘open, vrije samenleving’. Dit is een ‘oplossing’ voor een probleem dat helemaal niet bestaat. Pure symboolpolitiek. Principieel onjuist” schrijft hij op Twitter.

Ook haalt hij uit naar de PVV: ,,Sommige BN’ers noemen het dragen van een nikab of boerka ‘eng’… maar weet je wat pas ‘eng’ is? Dat de Partij voor de VRIJHEID (!!) nu ook het dragen van hoofddoekjes wil verbieden… dàt is eng” vindt de misdaadverslaggever.

‘Je bent zelf eng’

Mensen reageren massaal op de Tweets van de 62-jarige. Zij willen vooral laten weten wat pas echt ‘eng’ is: Peter zelf. Reacties als ,,Sodemieter op de Vries. Jij weet wel beter. Maar geld is belangrijker dan je eigen mening natuurlijk” worden gegeven.

Humoristisch filmpje

Naast al zijn teksten neemt Peter ook een video op en zegt: ,,Een regering of parlement die zich bemoeit met de kleding van zijn burgers, kom op zeg! Het moet toch niet veel gekker worden. Straks gaan ze nog zeggen welke kleur sokken in aan moet doen” aldus de Vries.

 

Meer DenD