PIJNLIJK: nieuwe minister Ernst Kuipers weet niet hoe lang de isolatie duurt

Ernst Kuipers maakt een blunder over isolatie.|Minister Ernst Kuipers blundert
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

D66-minister Ernst Kuipers, verantwoordelijk voor het coronabeleid, blijkt niet te weten hoe lang je in isolatie moet gaan als je besmet bent. De voormalig ‘beddenbaas’ die al 2 jaar persconferenties geeft over de pandemie, flopte donderdagavond in de talkshow Beau.

Op de vraag hoe lang de Nederlanders in isolatie moeten gaan bij een positieve test bleef Kuipers het antwoord schuldig. De vraag werd hem gesteld door politiek commentator Wouter de Winther. Kuipers bleek niet op de hoogte.

Op de vraag ‘Is de isolatie nu 7 dagen’, antwoordde Kuipers aan de tafel bij Beau ‘om en nabij’ en er volgde meteen de verontschuldiging dat hij het niet exact wist. ,,Sorry dat ik het niet exact weet”, aldus Kuipers.

Wittebroodsweken

Daarmee werden de wittebroodsweken van de D66-minister, die de afgelopen jaren dag in dag uit de tv-studio’s opzocht, afgesloten. De voormalig directeur van het Rotterdamse ziekenhuis Erasmus MC ging een paar weken na zijn beëdiging de mist in.

De realiteit is dat iemand met een positieve test van de overheid minimaal zeven dagen in isolatie moet gaan. Wie na zeven dagen 24 uur klachtenvrij is, mag weer naar buiten.

Fluwelen handschoenen

Elke nieuwe minister wordt de eerste weken van zijn bewind met fluwelen handschoenen aangepakt door parlement en media. De huidige situatie (veel besmettingen maar relatief weinig ziekenhuisopnames) laat het toe om verder te versoepelen. Toch duurt het nog een week voordat de versoepelingen worden doorgevoerd. Zo mag de horeca langer open en datzelfde geldt voor de culturele sector.

Ondertussen snakt de samenleving naar minder regels.

 

Tags

BEAUCORONAVWS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck