Plottwist: sinterklaas komt aan in privéjet

Door: Nikola van Krieken
12-11-2022

Een bijzondere ontknoping van het sinterklaas drama van deze week: Sinterklaas komt dit jaar aan in een privéjet. 

Kinderen overstuur door zinkende pakjesboot

Het was nog even spannend, maar sinterklaas heeft Nederland gehaald. Afgelopen week was in het Sinterklaasjournaal te zien hoe de Pakjesboot zonk. Sindsdien kreeg het programma geen contact meer met Sinterklaas en zijn pieten. Veel kinderen waren hierdoor overstuur, en het Sinterklaasjournaal kreeg veel boze ouders op hun dak. Op sociale media gingen tientallen filmpjes rond van huilende kinderen, en ouders die ten einde raad waren. Als reactie hierop kwam de NTR met een bericht: “Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet.”

Privéjet

En met wat voor een oplossing kwam sinterklaas dit jaar: hij is met zijn privéjet naar Nederland gekomen, genaamd: Goedheiligman1. Voor veel kinderen en ouders een opluchting, maar het feit dat Sinterklaas voor het vliegtuig koos, leidt ook tot commentaar. Dus ook dít was een uitgelegen kans om woede en frustratie over de intocht te uitten op Twitter.

Boze Twitteraars

Iemand reageert bijvoorbeeld: “De stoomboot is gezonken en dan kiest de NTR er voor om Sinterklaas met een vliegtuig te laten komen. Wat een gemiste kans om de internationale trein in het zonnetje te zetten.”

En een andere Twitteraar zegt: “Sint met een privéjet?? En het milieu dan? #sinterklaas #sinterklaasvliegt #vliegschaamte

Humoristisch

Maar gelukkig zijn er ook genoeg mensen die de humor er wel van inzien. Zo zegt iemand op Twitter: “Nu maar wel hopen dat het vliegtuig van Sinterklaas, de Goedheiligman1, niet op Schiphol landt want dan zijn OF al onze kadootjes zoek OF we moeten ze allemaal maar zelf gaan zoeken in 1 van de hallen.” 

En iemand anders: “Sinterklaas komt met het vliegtuig, ik hoop voor de kinderen dat hij niet op Schiphol aankomt, anders duurt het nog wel ff 😊”

Meer DenD