Politie voorkomt moordplan op John van den Heuvel

John van den Heuvel
Door: Rebecca Looijen
03-03-2020

Misdaadjournalist John van den Heuvel zou het doelwit van een moordplan zijn geweest. Een 31-jarige Amsterdammer zou van plan zijn geweest om de verslaggever om het leven te brengen. In december werd hij daarvoor gearresteerd. Vanmiddag staat hij voor de rechter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Raketwerper

In december werd er een inval in de woning van de man gedaan, waarbij hij gearresteerd werd. Meteen daarna is de misdaadverslaggever meteen op de hoogte gebracht door het Openbaar Ministerie (OM). De politie vond in het huis een raketwerper. Die zou de man mogelijk bij de moord hebben willen gebruiken.

Van den Heuvel is behoorlijk geschrokken van het liquidatieplan. ,,Als dan bij het onderzoek naar die tip ook nog een raketwerper wordt gevonden, slaat de schrik je om het hart. Ik ben erg blij dat de tip serieus is onderzocht en tot een arrestatie heeft geleid’’, vertelt hij aan RTL Boulevard. De raketwerper werd in een bergruimte gevonden.

Bedreigingen

Het lijkt erop dat de politie mogelijk net op tijd gehandeld heeft. Begin december kregen ze een tip over deze plannen. Hierna werd de man in de gaten gehouden, twee weken later deden ze een inval in zijn woning. De moordaanslag zou nog voor de jaarwisseling plaats hebben moeten vinden.

Het is niet de eerste keer dat John van den Heuvel bedreigd wordt. Zo mocht hij voor de arrestatie op Ridouan T. niet meer aanwezig zijn in de studio van RTL Boulevard. Burgemeester Halsema vond dat toen te gevaarlijk. Door andere bedreigingen vanuit het criminele circuit, mocht hij eerder ook al niet bij de opnames zijn.

Meer DenD