Popsterren laten Charles barsten: Adele, Elton en Robbie zeggen nee tegen koning

Popsterren laten Charles zitten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Waar voorheen artiesten in de rij stonden om op koninklijke evenementen op te treden, weigert nu de ene na de andere artiest om naar de kroning van Charles te komen. Onder anderen Adele, Elton John en Robbie Williams hebben de uitnodiging van Charles geweigerd. Waarom?

Elton John zou het aanbod van Charles hebben geweigerd vanwege ‘planningsproblemen’, maar Adele en Robbie Williams hebben beiden geen officiële reden gegeven voor hun besluit.

Schandalen

Optreden op een koninklijk evenement in 2023 zou volgens verschillende bronnen op lange termijn geen positieve bijdrage leveren aan het succes van de artiesten. ,,De versie van de koninklijke familie die we onlangs hebben vernomen via het boek van prins Harry en hoe het prins Andrew-schandaal werd afgehandeld… De realiteit is verschrikkelijk”, vertelt auteur Michael Cragg in Rolling Stone Magazine.

Hoewel veel mensen de optredens zullen zien op televisie, liggen de recente beschuldigingen met betrekking tot de relatie van prins Andrew met Jeffrey Epstein en een vermeende seksuele relatie met een van de slachtoffers van Epstein nog vers in het geheugen van mensen. ,,De koninklijke familie heeft de afgelopen tijd te maken gehad met een aantal PR-rampen, en iedereen die op de show optreedt, zou moeten overwegen of het een terugslag zou zijn als ze onder hun fans zouden verschijnen”, zegt Simon Jones, PR van Little Mix, Niall Horan, en Louis Tomlinson.

Andere reden

Adele zou ook nog een andere reden hebben gehad om de kroning te weigeren. Volgens Grace Martha, die een grote fan is van de zangeres, heeft het ook te maken met al het geld dat in de kroning wordt gestoken. ,,De pracht en praal die deze kroning kost, vertegenwoordigt helemaal niet haar waarden. Zij wil staan voor de ‘alledaagse mens’ in Londen”, aldus de fan.

Tags

ADELECHARLESELTON JOHNKONING CHARLESROBBIE WILLIAMS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck