Prins Albert geeft familie 40% minder salaris

Door: DitjesenDatjes
22-04-2020

Prins Albert van Monaco heeft besloten zelf ook een groot offer te brengen in de strijd tegen het corona-virus en de economische crisis die daar misschien op volgt. Hij gaat namelijk flink in de begroting snijden en zichzelf en zijn familie minder geld uitkeren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Miljoenen ingeleverd

Normaal wordt er ruim dertien miljoen euro uitgekeerd aan het paleis en het prinselijk huis van Monaco. Dat bedrag heeft hij met 5.2 miljoen verlaagd, en dus is er nog ‘maar’ acht miljoen euro over. Die 5 miljoen die hij met zijn familie inlevert is maar een schijntje op het tekort op de staatsbegroting, want dat wordt geschat op 500 miljoen euro.

Een groot deel van de inkomsten haalt Monaco uit toerisme en de Grand Prix die eigenlijk in mei zou plaatsvinden, maar uit beiden zal er nog maar weinig geld verdiend worden. Albert vertrouwt er ondanks dat op dat de economie van Monaco sterk genoeg is om de pandemie te boven te komen.

In maart werd prins Albert, die 62 jaar oud is, positief getest op het coronavirus. Erg ziek werd hij niet, want hij heeft gewoon doorgewerkt maar zat uiteraard wel in isolatie.

Meer DenD