Prins Albert stapt naar de rechter: vertrouweling eist 1 miljoen euro

Albert van Monaco stapt naar rechter
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Eén van de vertrouwelingen die prins Albert onlangs heeft ontslagen, eist één miljoen euro schadevergoeding. Albert is niet van plan het bedrag te gaan betalen en is samen met zijn zussen naar de rechter gestapt.

In de media verschijnen al enkele maanden belastend materiaal dat vermeende corruptie binnen het prinsdom aan het licht brengt. Prins Albert lanceerde na de beschuldigingen de operatie ‘mains propres’ waarin hij een aantal van zijn naaste adviseurs heeft ontslagen. ,,Als het vertrouwen is geschonden en mijn vragen niet duidelijk kunnen worden beantwoord, moeten er beslissingen worden genomen”, zei Albert in de Franse krant Le Figaro. ,,Het is mijn rol om de instellingen van het vorstendom te beschermen.”

Schadevergoeding

Een van de vertrekkende medewerkers is Claude Palmero. Hij werkte al in het vorstendom sinds prins Rainier aan de macht was. Palmero heeft een miljoen euro schadevergoeding geëist omdat hij op basis van ongefundeerde beschuldigingen is ontslagen. Maar Albert is niet van plan dat bedrag te betalen, meldt het Franse Monaco Matin. Samen met zijn twee zussen Stéphanie en Caroline stapt Albert naar de rechter.

Naar de rechter

Wie niet blij is met het vertrek van Palmero, is prinses Charlène. Nadat ze vanuit Zuid-Afrika naar Monaco was verhuisd, werd Palmero een belangrijke adviseur voor haar. Hij beheerde een deel van haar fortuin en was een van de meest invloedrijke en machtige mannen in het vorstendom. Palmero steunde Charlène altijd onvoorwaardelijk, iets wat andere paleismedewerkers niet deden. De beslissing om de vertrouweling te ontslaan maakte Albert dan ook zónder Charlène daarover in te lichten. Een grote vernedering voor haar, zo meldden Franse media al eerder.

Tags

PRINS ALBERTPRINSES CHARLÈNE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck