Prins Andrew hoorde het slechte nieuws persoonlijk…

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Prins Andrew moest het verlies van zijn titels hoogstpersoonlijk horen van zijn bloedeigen moeder. Ondanks het verlies van de titels en patronages blijft hij in aanmerking komen voor de troon…

Gisteren werd bekend dat de Britse prins Andrew zijn titels en patronaten verloor door de almaar slepende rechtszaak tegen Virginia Giuffre. Volgens bronnen die zich bij de New York Post hebben gemeld heeft de Queen haar zoon persoonlijk gemeld dat dit het geval is. De prinsen Charles – broer van Andrew – en William – neef van Andrew – zouden ook met de koningin over de zaak hebben gesproken.

Negende plek

Ondanks dat de titels en de aanspreektitel ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’ niet meer tot prins Andrew behoren, blijft hij de Hertog van York alsook prins. Dat vertelt de Britse krant The Independent. Ook staat hij ook nog steeds in de lijn van opvolging voor de troon. Al is de kans klein dat hij ooit koning wordt: Hij staat op plek negen. Na, onder andere, prins Charles, prins William en prins Harry. Die laatste staat overigens ook niet meer bekend als ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’.

Criminele zaak

In recente geschiedenis is prins Andrew de eerste die zijn titels verliest door een zaak van deze orde. Prinsessen Diana en Sarah zijn hun titels kwijtgeraakt door scheidingen met respectievelijk prins Charles en Andrew. Prins Harry en Meghan Markle verloren hun titels door de ‘Megxit’.

Tags

KONINGIN ELIZABETHMEGHAN MARKLEPRINSPRINS ANDREWPRINS CHARLESPRINS HARRYPRINS WILLIAMPRINSES DIANAVIRGINIA GIUFFRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck