‘Prins Andrew in orgie met minderjarige meisjes’

Prins Andrew in orgie met jonge meisjes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In rechtbankdocumenten over de zaak rond zedendelinquent Jeffrey Epstein zijn gruwelijke details te lezen over onder meer de rol die prins Andrew had. Zo werden talloze minderjarige meisjes gedwongen om een orgie te hebben met Andrew.

Een Amerikaanse rechter had vorige maand beslist dat documenten met de namen van meer dan 170 betrokkenen bij de Epstein-zaak openbaar moesten worden gemaakt. Het vandaag vrijgegeven document telt volgens de BBC 943 pagina’s. De documenten gaan onder meer over de verklaringen van getuigen. Namen van slachtoffers, die eerder nog niet bekend waren, zijn onleesbaar gemaakt.

Talloze minderjarige meisjes

Ook wordt uit de documenten de rol van prins Andrew duidelijk. Jeffrey Epstein, die in 2019 in de cel zelfmoord pleegde in afwachting van zijn proces, dwong een van de slachtoffers om een seksuele relatie te hebben met prins Andrew toen zij nog minderjarig was. Het misbruik gebeurde op drie locaties: in het appartement van Ghislaine Maxwell in Londen, in New York en op het privé-eiland van Epstein in de Verenigde Staten. Op de laatste locatie werd het slachtoffer, samen met talloze andere minderjarige meisjes, gedwongen een orgie te hebben met Andrew.

Epstein droeg het slachtoffer op dat ze Andrew ‘alles moest geven wat hij eiste’ en eiste vervolgens dat ze aan hem verslag uitbracht over de details van het seksuele misbruik.

Giuffre en Sjoberg

In de stukken worden wel Virginia Giuffre en Johanna Sjoberg bij hun namen genoemd. Johanna, die voor Epstein werkte, verklaarde in 2016 door de miljardair tot erotische massages te zijn gedwongen. Ook getuigde ze dat Andrew haar borsten aanraakte in een appartement van Epstein. Virginia beschuldigde Andrew van aanranding toen ze 17 was.

Tags

PRINS ANDREW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck