Prins Andrew mag zich verantwoorden voor de rechter

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De Britse prins Andrew moet zich tóch verantwoorden in de rechtszaal. Dat heeft een Amerikaanse rechter vandaag bekendgemaakt.

Het was lange tijd spannend voor prins Andrew. Virginia Giuffre had hem aangeklaagd voor seksueel misbruik. De Koninklijke Hoogheid had dit altijd ontkend en probeerde uit alle macht een rechtszaak te voorkomen. De laatste strohalm die de prins had is vandaag uit zijn handen geglipt. De Amerikaanse rechter die moest oordelen of de rechtszaak doorging heeft in zijn nadeel besloten.

Schijn tegen

Volgens de aanklacht heeft Andrew Giuffre tot driemaal toe misbruikt. In een spraakmakend interview die de prins eerder gaf aan de BBC beweerde haar nooit gezien of gesproken te hebben. Toch heeft de prins de schijn tegen. Niet alleen is er een aanklacht, maar ook een andere getuige die het verhaal van Giuffre zou bevestigen. Bovendien hebben Andrew en Epstein, die ook aangeklaagd werd en in 2019 zelfmoord pleegde, elkaar gekend.

Zwitser chalet verkopen

Dat de rechtszaak doorgaat is overigens geen grote verrassing. De prins was zich al op een eventuele zaak aan het voorbereiden. Zo wil hij zijn Zwitsers chalet verkopen om de kosten voor een zaak te kunnen betalen. Dat de zaak doorgaan betekent overigens nog niet dat de prins schuldig is bevonden.

Tags

JEFFREY EPSTEINMISBRUIKZAAKPRINS ANDREWRECHTERRECHTSZAAKVIRGINIA GIUFFRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck