Getuige geeft interview over prins Andrew

Door: Kees van der Made
08-01-2022

Prins Andrew heeft weer slecht nieuws te verwerken gekregen. Een getuige uit de zaak Maxwell doet aan de Daily Mail een boekje over hem open…

Eén van de getuigen, Carolyn Andriano, die heeft geholpen om Ghislaine Maxwell te vervolgen klapt uit de school. Haar verhaal ziet er niet goed uit voor prins Andrew. Ze is de eerste die openlijk naar buiten treedt met een verhaal dat bevestigd dat prins Andrew seks heeft gehad met Giuffre toen ze slechts zeventien jaar oud was. Andriano vertelt aan de Britse krant de Daily Mail aan twintig jaar terug van Giuffre al gehoord te hebben dat ze seks had met de prins en toen ook de alom bekende foto te hebben gezien. Met de foto is wel één zaak gemoeid. Carolyn Andriano zegt dat ze gelooft hem te hebben gezien op een telefoon. Al waren telefoons die foto’s maakten in die tijd niet wijdverspreid. Het kan dus zijn dat er een hiaat in haar herinnering zit en dat ze hem bijvoorbeeld digitaal heeft gezien of op een andere manier. Andriano heeft overigens naar eigen zegge prins Andrew nooit zelf ontmoet.

Lange jaren

Andriano en Giuffre kunnen op dit moment niet door één deur. Ze verwijt het Giuffre dat zij Andriano en Epstein in contact met elkaar heeft gebracht. Andriano heeft ook een tijd voor Epstein gewerkt. Giuffre heeft dit nooit ontkend en aangegeven er spijt van te hebben. Daarover vertelt Andriano: ,,Ik denk niet dat zij (red. Virginia Giuffre) minder verdient dat wat Maxwell krijgt, omdat zij mij in een wereld heeft gebracht van veel dalen en het heeft mijn man John 12 lange jaren gekost om me weer van mezelf te laten houden.”

Voorkomen

De verklaring van Andriano is zeker geen goed nieuws voor prins Andrew die in een strijd met Giuffre verwikkeld is. Hij doet zijn uiterste best om een rechtszaak te voorkomen, maar dat lijkt niet erg te lukken. Tijdens een hoorzitting om de zaak te voorkomen hebben de advocaten van de Britse prins zijn kant van het verhaal laten horen. Een rechter heeft aangegeven ‘snel’ met een oordeel te komen óf de zaak nog voor zitting komt. Als dat het geval is, dan zal later dit jaar de rechtszaak voorkomen. Prins Andrew heeft tot op heden altijd ontkend seks met Giuffre te hebben gehad. Wel zou hij zich alvast financieel op een zaak voorbereiden.

Meer DenD