Spanning voor prins Andrew duurt niet lang

Door: Kees van der Made
05-01-2022

Gaat de rechtszaak tegen prins Andrew er komen? De rechter heeft beide kanten aangehoord tijdens een hoorzitting en komt ‘snel’ met een oordeel.

De Amerikaanse rechter Lewis A. Kaplan heeft aangekondigd snel met een uitspraak te komen in de hoorzitting omtrent de zaak rondom de Britse prins Andrew. Dat meldt de BBC. In die zaak klaagt Virginia Giuffre de prins aan vanwege vermeend seksueel misbruik.

Voorheen geheime schikking

De hoorzitting werd gehouden omdat de advocaten van de prins vinden dat de uiteindelijke rechtszaak niet plaats hoort te vinden. Hiervoor hebben zij verschillende zaken aangedragen, waaronder een – voorheen geheime – schikking tussen Epstein en Giuffre uit 2009. Ook werd er eerder aangedragen dat Giuffre en Andrew allebei niet in de Verenigde Staten van Amerika wonen en dat dit volgens de wet wel moet.

Niet sterk

Mocht de zaak tóch voorkomen gebeurt dit waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar. En óf Giuffre de zaak ook daadwerkelijk wint is helemaal nog allerminst zeker. RTL Boulevard meldde dat royaltydeskundige Marc van der Linden zegt dat de zaak tegen Andrew niet sterk is.

Meer DenD