Prins Charles noemt queen ‘mammie’ tijdens emotioneel eerbetoon

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

In een emotioneel eerbetoon bracht Prins Charles (73) hulde aan zijn moeder koningin Elizabeth tijdens haar recordbrekende platina jubileum. Hij vierde dat de koningin als een ‘moeder’ voor iedereen is…

Onder uitbundig gejuich van 10.000 man, die zich zaterdagavond buiten het Buckingham Palace verzamelde, verklaarde Charles: “Hare Majesteit … mammie”, terwijl hij de 96-jarige monarch bedankte namens ‘de hele wereld’ voor haar ongelooflijke plichtsbetrachting.

Grote show

Het eerbetoon van de prins van Wales was een ware show. Zijn woorden werden met projecties groots getoond op Buckingham Palace en nam de kijkers mee door een reis in het leven van de koningin. ,,Het vieren van dit grote feest vanavond, met alle warmte en genegenheid over dit hele jubileum weekend, is onze manier om u te bedanken”, zegt Charles, terwijl hij boven het gejuich probeert te komen.

Prins Philip

,,Namens ons allemaal wilde ik mijn eigen eer bewijzen aan uw leven van onbaatzuchtige dienstbaarheid. Uw familie omvat nu vier generaties. U bent ons staatshoofd. En u bent ook onze moeder”, vertelt de prins emotioneel en prijst zijn moeder de hemel in. Charles begint over zijn vader prins Philip die vorig jaar april is overleden:

,,Je kracht wordt vanavond erg gemist, maar ik weet zeker dat hij hier in gedachten is. Mijn vader zou genoten hebben van de show en ons van harte hebben vergezeld om alles te vieren wat u nog steeds doet voor uw land en volk.”

Prins Philip miste de viering van het diamanten jubileum van Elizabeth in 2012, nadat hij gedwongen was in het ziekenhuis te blijven met een blaasontsteking.

,,Ik weet waar mijn moeder ’s ochtends echt voor opstaat en dat zijn jullie allemaal, die nu thuis aan het kijken zijn. En hier vanavond vertegenwoordigd in dit geweldige publiek”, voegde Charles toe. ,,Dus, Majesteit, daarom zeggen wij allemaal ‘dank u’.”

Tags

BRITSE ROYALSJUBILEUMPRINS CHARLESQUEEN ELIZABETHROYAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck