Prins Charles uit quarantaine en in goede gezondheid

Door: DitjesDatjes
30-03-2020

Prince Charles hoeft niet langer in afzondering te zitten. Nadat bij hem vorige week een besmetting met het coronavirus was geconstateerd, kwam maandag het bericht uit Clarence House dat de Britse troonopvolger uit zijn zelfgekozen isolatie komt. Dat doet de 71-jarige Charles na consultatie van zijn arts.

Tekst gaat verder onder advertentie

De prins van Wales verblijft momenteel in Schotland, waar hij op zijn residentie Birkhall in zelfisolatie zat. Vanuit daar blijft Charles werken, liet hij eerder al weten. Ook zijn echtgenote Camilla is getest, maar zij heeft het coronavirus niet. Zij zondert zich, volgens de regels van de Britse overheid, nog wel af. In het Verenigd Koninkrijk moeten met corona besmette mensen zich zeven dagen afzonderen en wie geen symptomen heeft, moet dat veertien dagen doen.

Hoe Charles het coronavirus heeft opgelopen, is niet bekend. Volgens Clarence House is onmogelijk na te gaan hoe de Britse troonopvolger ziek is geworden. Media suggereerden al snel dat prins Albert II van Monaco, die het longvirus ook onder de leden heeft, Charles heeft besmet. Beide prinsen waren eerder deze maand bij een bijeenkomst van WaterAid in Londen. “We hebben elkaar vanaf afstand gegroet, maar nooit de handen geschud”, verweerde Albert zich vorige week. “Ik denk niet dat ik ervan beschuldigd kan worden dat ik hem heb besmet.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD