Prins Charles zocht steun bij deze filmster na Diana’s dood

Prins Charles
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Als twintiger was prins Charles al gefascineerd door haar: de Amerikaanse actrice en zangeres Barbra Streisand. En toen Diana overleed, besloot de prins haar weer op te zoeken voor steun.

Goede klik

De twee ontmoetten elkaar vijftig jaar geleden op de set van de film ‘Funny Lady’. Meteen hadden ze een hele goede klik. En volgens The Times bezocht de actrice het huis van Charles nog drie jaar na de scheiding met prinses Diana. De prins kon bij de filmster terecht voor steun en na al die jaren bleek er niets veranderd.

,,Ik ben altijd een groot bewonderaar geweest van de ongelooflijk veelzijdige Amerikaanse actrice en zangeres Barbra Streisand”, zei de prins volgens The Times.

Speciale herinneringen

Prins Charles zou ‘speciale herinneringen’ aan de ontmoeting met Barbra hebben gehad. Ook was hij gefascineerd door haar ‘oogverblindende’ talent.

,,In 1974, toen ik diende bij de Royal Nacy als jonge luitenant, belden we op de marinebasis van de Verenigde Staten in San Diego. Ik hoorde van de film ‘Funny Lady’ en ik had het geluk om haar op de set te ontmoeten.”

Barbra werd aan de kant gezet

Maar de affaire liep uiteindelijk op niets uit. Barbra werd aan de kant gezet door de kroonprins. Tijdens een concert in Hyde Park een aantal jaren geleden sprak de filmster voor het eerst openlijk over hun affaire. ,,Als ik het iets beter had aangepakt, had ik de eerste Joodse prinses kunnen zijn.”

Tags

BARBRA STREISANDPRINS CHARLESPRINSES DIANA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck