Prins Harry ‘altijd welkom’ bij Queen Elizabeth

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Rebecca Looijen

Voor het eerst sinds de ‘Megxit’ hebben prins Harry en de The Queen elkaar weer gezien. Op Windsor Castle hebben de twee vier uur lang samen doorgebracht. Ze zouden de hele kwestie daar samen hebben uitgesproken.

The Queen zou Harry hebben laten weten dat hij altijd welkom is bij haar. En als hij zou willen, zou hij ook zijn koninklijke titel weer terug mogen krijgen. Een bron is tegen het Britse The Sun open geweest over de ontmoeting binnen de koninklijke familie. Daar zouden prins William en zijn vrouw Kate Middleton ook bij zijn geweest. William en Harry zouden alles daarvoor al hebben uitgepraat.

Altijd welkom

Sinds dit voorjaar heeft het stel geen koninklijke titels meer en mogen ze ook de naam ‘Royal Sussex’ niet meer gebruiken. Harry liet eerder al weten dat hij het gevoel had geen andere keus te hebben. ,,Ik vind het zeer bedroevend dat het zover is gekomen’’, vertelde de prins toen. ,,Er gingen vele maanden aan gesprekken en vele jaren aan uitdagingen aan vooraf. En ik weet dat ik het niet altijd goed heb gedaan, maar wat dit betreft was er echt geen andere optie.’’

Zondagmiddag heeft hij voor het eerst weer samen met The Queen geluncht, met zalm en salade op het menu. Het zou een emotioneel gesprek zijn geweest. Aan het einde zou The Queen tegen Harry hebben gezegd dat hij ‘erg geliefd is en altijd met open armen zal worden ontvangen’. Het gesprek zou Queen Elizabeth erg goed hebben gedaan. Ze wilde erg graag dat de hele situatie onderling uitgesproken zou kunnen worden.

Geen geld verdienen aan de monarchie

Maar zolang zij geen actieve rol meer spelen binnen de koninklijke familie, mogen ze van haar met hun titels geen geld verdienen aan de monarchie. Daar gingen prins Harry en Meghan op hun eigen site behoorlijk tegenin. Zo beweerden ze bijvoorbeeld dat de overheid hen niets zou kunnen maken. Ook vinden ze dat de koningin hen niet eerlijk behandelt nu ze een eigen leven op willen bouwen.

Sinds kort woont Harry samen met zijn vrouw Meghan en zoontje Archie in Canada. Hun hele Britse personeel werd daarvoor ontslagen. Gisteren werd al bekend dat ze daar goede buren hebben. Die spannen zich namelijk samen in om ervoor te zorgen dat de paparazzi op een afstandje blijft. Er zou zelfs een hele Facebookgroep zijn opgericht waarin tips gedeeld worden.

Tags

HARRY EN MEGHANKATE MIDDLETONMEGHAN MARKLEMEGXITPRINS HARRYPRINS WILLIAMQUEEN ELIZABETHROYAL FAMILYROYALSTHE QUEEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck