Prins Harry in rechtbank: ‘Ik vond een tracker in de auto’

Harry vond tracker in auto
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry getuigt vandaag in de rechtbank tegen de Mirror Group Newspapers (MGN). Hij beschuldigt de uitgeverij van het hacken van zijn telefoon en het inhuren van privédetectives. Nadat de prins dinsdag vijf uur lang werd ondervraagd, vertelt hij vandaag onder andere dat hij een tracker in de auto van zijn ex-vriendin vond.

Terwijl Harry maandag niet kwam opdagen in de rechtbank, tot grote verbazing van de rechter en tegenpartij, was hij gisteren wél aanwezig in Londen. Voor het eerst in 130 jaar nam een Britse royal plaats op de getuigenbank in een rechtszaak. Volgens Harry zou MGN tussen 1996 en 2011 onder meer zijn telefoon hebben gehackt zodat ze zijn telefoontjes en voicemails konden afluisteren. De Britse prins zei dinsdag in de rechtbank dat de tabloids bloed aan hun handen hebben en eist een schadevergoeding.

‘Ze wisten precies waar ik was’

Harry werd dinsdag vijf uur lang ondervraagd tijdens de eerste van zijn drie hangende rechtszaken tegen de Britse tabloids. Vandaag getuigt hij opnieuw in de rechtbank. In het eerste deel wordt Harry opnieuw ondervraagd door Andrew Green KC, de advocaat van MGN. Er wordt onder andere een artikel van The Mirror besproken waarin verslag werd gedaan van Harry in een nachtclub.

,,Dit is het perfecte voorbeeld waarbij journalisten van de beklaagde, of de door hen ingeschakelde paparazzi, precies leken te weten waar ik was, zodat ze er op het juiste moment konden zijn om een foto te maken”, zegt Harry, die benadrukt dat er privédetectives ingehuurd zijn. Volgens hem kregen zij een enorm bedrag voor de informatie.

Tracker gevonden

In het tweede deel mag David Sherborne KC, de advocaat van de prins, zijn cliënt nog enkele vragen stellen. Harry vertelt vervolgens dat hij ooit een volgapparaat heeft gevonden in de auto van zijn ex-vriendin Chelsy Davy. De kranten waren destijds geïnteresseerd in een ‘make or break’ vakantie en zouden daarom de tracker hebben geplaatst.

Harry beweert dat het is geplaatst door privédetective Mike Behr, die hem naar eigen zeggen vaker heeft gevolgd. Volgens Harry heeft een vriend van hem, Mark Dyer, ook een volgapparaat in zijn auto gevonden.

Tags

PRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie