Prins Harry kiest voor geld en PR, maar niet voor zijn familie…

Prins Harry heeft zichzelf de laatste week onmogelijk gemaakt.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Vernietigend is de kritiek op prins Harry als hij met zijn vrouw Meghan onbezorgd Jamaica bezoekt, terwijl zijn vader koning Charles en zijn schoonzus Kate zware gezondheidsproblemen hebben. Kate is herstellende van een zware buikoperatie en Charles wordt deze week geopereerd aan zijn prostaat. Royalty, maar geen loyalty, zo wordt gesneerd naar prins Harry, die naar het schijnt geen teken van leven heeft gegeven aan zijn familieleden die het zwaar hebben.

In Groot-Brittannië wordt vastgesteld dat de afvallige prins Harry meer geïnteresseerd is in geld, pr-mogelijkheden en het afbreken van de Britse monarchie in plaats van genegenheid naar zijn familie.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Zware kritiek

Harry en Meghan, die het Britse koninkrijk ontvluchtten, kwamen met bergen ongefundeerde kritiek op hun familieleden (die ze bovendien verdacht maakten van racisme). Ze wentelden zich in de glorie en de rijkdom van Hollywood door miljoenencontracten af te sluiten met onder andere Netflix, maar als als het erop aan komt zoals nu, geen thuis geven. Notabene Harry’s eigen vader Charles, die de komende dagen in het ziekenhuis een behandeling ondergaat aan zijn vergrote prostaat, krijgt geen enkel blijk van medeleven. De Britten begrijpen er niets van…

Het is de nagel aan de doodskist van Charles. Zijn zoon Harry blijkt dus een regelrechte buitenstaander, waarschijnlijk beinvloedt door zijn vrouw Meghan. Ze zijn beiden verbitterd, ze leven in een schijnwereld en creëren zo hun eigen werkelijkheid, veronderstellen de Britten. Voor hen is het min of meer de ondergang van de monarchie als een lid van de familie, zoals prins Harry, zo omgaat met de gezondheidsklachten van zijn naasten…

Eigen belangen gaan voor

Het is duidelijk dat de eigen belangen van Harry voorgaan boven datgene wat er zich momenteel afspeelt in Groot-Brittannië. Dat notabene zijn vader, vorig jaar nog tot koning gekroond en nu in zware gezondheidsproblemen verkeert en geen bericht ontvangt van zijn jongste zoon, is ongelooflijk. ,,Harry en Meghan verkozen Hollywood boven Windsor en geld boven wat echt belangrijk is in het leven (namelijk familie)”, aldus een columnist in het Verenigd Koninkrijk.

Nee, Harry en Meghan hebben duidelijk gemaakt in de laatste weken waar hun prioriteiten liggen. Namelijk niet bij de leden van de Britse koninklijke familie. Dat is onthutsend en een belediging voor het het Britse volk, dat overgens wel intensief meeleeft met het wel en wee van Catherine en koning Charles.

Als prins Harry ooit nog een positie wil in het Verenigd Koninkrijk dan moet hij terugkeren naar de man die hij ooit was, is de conclusie. Met of zonder Meghan. Maar zó kan het het eigenlijk niet langer. Het is de koninklijke familie onwaardig.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck