Prins Harry niet welkom op balkon Buckingham Palace

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry zal tijdens het 70-jarig regeringsjubileum van Queen Elizabeth niet op het balkon van Buckingham Palace verschijnen. Alleen leden van de koninklijke familie die momenteel officiële taken vervullen namens de Queen zijn welkom.

Er wordt door heel Engeland gehoopt dat Harry en Meghan mét hun kinderen in juni aanwezig zullen zijn bij de feestelijkheden voor het 70-jarig regeringsjubileum van de Queen. Maar áls het koppel aanwezig is, zijn ze in ieder geval niet welkom op het balkon van Buckingham Palace.

Alleen leden die officiële taken vervullen

De Queen zal op 2 juni vergezeld worden door ‘leden van de koninklijke familie die momenteel officiële openbare taken vervullen namens de Queen’, zo meldt een paleisbron aan BBC.

Harry en Andrew niet welkom

Er werd al een tijd gespeculeerd over wie er zal deelnemen aan de koninklijke balkonscène, maar omdat Harry afstand heeft genomen van zijn koninklijke taken en verplichtingen, zou hij in ieder geval niet welkom zijn.

Ook prins Andrew zal uitgesloten worden van de balkonscène, nadat hij zijn koninklijke taken heeft neergelegd in de nasleep van de zaak die tegen hem is aangespannen.

Maar dat Harry en Andrew niet welkom zijn op het balkon, betekent niet dat ze voor de andere festiviteiten ook uitgesloten zijn. Ze zijn wel welkom bij evenementen zoals de dankdienst en jubileumlunches.

Tags

Harry en Meghanmeghan marklePrins AndrewPrins HarryQueenQueen Elizabeth

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie