Prins Harry onderweg naar Engeland om bij zieke vader te zijn

Harry vertrokken uit Los Angeles
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry is onderweg naar Engeland om bij zijn zieke vader te zijn. Vanwege de vete met de koninklijke familie keert Harry alleen in uiterste nood terug, waardoor de zorgen om koning Charles groeien.

Prins Harry heeft de vete met zijn familie aan de kant gezet om zijn zieke vader te bezoeken. Hij spoedde zich vanochtend naar het vliegveld in Los Angeles om een vlucht naar Londen te halen. Harry zal naar verluidt rond het middaguur aankomen. Zijn vrouw Meghan Markle is niet op het vliegtuig gestapt. Zij blijft met kinderen Archie en Lilibet in de VS.

Met spoed naar Engeland

Het is niet duidelijk waar Harry zal verblijven. Na het uitbrengen van zijn memoires Reserve, kreeg hij het nieuws dat hij niet langer mocht verblijven in Frogmore Cottage. En toen hij afgelopen september in Engeland was, heeft hij volgens bronnen in een hotel overnacht. Volgens Daily Mail heeft Harry wel toestemming gevraagd om te overnachten in Windsor Castle.

Harry zet vete opzij

Harry en Charles zouden wel met elkaar hebben gesproken. Zo zou Charles zijn zoon het nieuws persoonlijk verteld hebben. Harry zou nog geen contact hebben gehad met zijn broer William, maar er wordt vermoed dat de kankerdiagnose van Charles voor een verzoening gaat zorgen. ,,Ik weet zeker dat Harry het verleden nu opzij zal zetten voor deze serieuze kwestie”, zegt Richard Fitzwilliams tegen The Sun.

Koningin Elizabeth

De kankerdiagnose van koning Charles houdt het Verenigd Koninkrijk in zijn greep. De vaagheid over de precieze aard van zijn ziekte doet de Britten vrezen voor het ergste. Er wordt vermoed dat Charles dezelfde vorm van kanker heeft als zijn moeder had. Volgens de officiële overlijdensakte is koningin Elizabeth aan ouderdom gestorven, maar Gyles Brandreth, de auteur van het nieuwe boek Elizabeth: an Intimate Portrait, denkt daar anders over. In zijn boek schrijft hij dat de Queen overleden is aan de gevolgen van kanker. ,,Ik heb gehoord dat de Queen een vorm van myeloom, beenmergkanker, had. Dat verklaart onder meer haar gewichtsverlies en haar mobiliteitsproblemen”, schrijft Brandreth in zijn boek.

Tags

KONING CHARLESPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck