Prins Harry openhartig over opmerkelijke obsessie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Britse prins Harry heeft een dwangmatig trekje. Dat vertelt hij zelf in de nieuwe documentaire Prince, Son and Heir: Charles at 70, die ter ere van de 70ste verjaardag van prins Charles is gemaakt.

Schakelaars

In zijn woning in Kensington Palace brandt nooit veel licht. Dat heeft alles te maken met de vreemde obsessie van de prins, die hij volgens hem heeft overgenomen van zijn vader Charles. De Kroonprins is namelijk enorm milieubewust, en daarom wil Harry nooit de lichten aan laten staan! ,,Hij is ook altijd bezig met het uitdoen van overbodige lampen. En nu is dat iets geworden waar ik ook geobsedeerd door ben”, vertelt Harry.

Schoonfamilie

Blijkbaar is Harry niet de enige die de obsessie heeft overgenomen, want ook William vertelt over de gewoonte. ,,Ik ken het, ik ben ook obsessief bezig met lichtschakelaars. Het is verschrikkelijk” Intussen heeft Meghan ook door dat het besparen van energie erg belangrijk is voor haar man en schoonfamilie. Toen Harry een keer bijna alle lampen in een kamer uitdeed vroeg Meghan waarom hij dat deed. ,,We hebben maar een lamp nodig, geen zes”, antwoordde Harry.

Op 14 november aanstaande wordt prins Charles zeventig jaar oud. Ter ere van zijn verjaardag is er een documentaire gemaakt waarin een groot deel van de Britse royals vertellen over de bijzondere man en zijn bewogen leven. Zijn zonen, William en Harry, vertellen over hoe Charles is als vader, schoonvader en opa.

Tags

70ENERGIEPRINS CHARLESPRINS HARRYVERJAARDAGWILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck