Prins Harry shockeerde als 14-jarige koning Charles: ‘Rende dronken en naakt rond’

Harry liep als 14-jarige dronken en naakt door het paleis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry heeft binnen de koninklijke familie de reputatie de rebel te zijn, maar op zijn veertiende ging de Britse prins wel héél ver. Tijdens de 50ste verjaardag van koning Charles zou Harry dronken en naakt hebben rondgerend.

De broers Harry en William besloten in 1998 een feest te geven voor hun vader Charles, die vijftig jaar was geworden. Maar wat een geweldig feest had moeten worden, eindigde in een drama. Charles zou het vooral gênant hebben gevonden hoe Harry zich die avond gedroeg.

‘Dronken en naakt’

,,Het enige gênante was dat prins Harry en William een nepstrip in ‘Full Monty-stijl’ opvoerden”, onthult Angela Levin in de biografie Harry: Conversations with the Prince. ,,Harry, toen nog maar 14, zou zo dronken zijn geweest dat hij niet een paar kledingstukken uittrok zoals afgesproken, maar zich volledig uitkleedde en naakt rondliep voor de gasten.”

‘Charles geschokt’

Een van de gasten die op het feest aanwezig was, zei tegen Levin dat Charles ‘zichtbaar was geschokt’. ,,Hij werd knalrood, maar vertelde later dat het gewoon een ’tienergrapje’ was en dat hij vroeger misschien wel hetzelfde zou hebben gedaan”, schrijft Levin. ,,Het was de enige keer in mijn leven dat ik hem niet geloofde.”

Onder vuur

Momenteel ligt Harry opnieuw zwaar onder vuur. Samen met andere beroemdheden, waaronder Cameron Diaz, vlogen Harry en Meghan afgelopen weekend van Los Angeles naar Las Vegas voor het concert van Katy Perry. Het was een vlucht van slechts veertig minuten, maar toch vonden Harry en Meghan het nodig om met een privéjet van een Texaanse olie-erfgenaam te reizen.

Harry heeft de Travalyst liefdadigheidsinstelling opgezet, die zich uitsluitend richt op het niet gebruiken van privévliegtuigen. Ik denk dat hij ontslag moet krijgen”, vertelt Angela Levin aan The Sun. ,,Harry en Meghan denken dat ze zo groots zijn geworden, dat ze vinden dat ze geen normale vlucht meer hoeven te nemen.”

Tags

MEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck