Prins Harry wakkert woedende reacties aan in VS

Harry
Door: Charlotte Wijnen
17-05-2021

Prins Harry heeft het niet zo op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. In de podcast van Dax Shepard noemt hij het eerste amendement van de Amerikaanse Grondwet ‘krankzinnig’. Dit leidt tot woedende reacties.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Amerikanen zijn niet zo blij met prins Harry, het land dat hem verwelkomde toen hij het Britse koninklijke leven ontvluchtte. Vorig jaar koos hij voor een luxe leven in Californië en heeft hij een fortuin verdiend via Amerikaanse bedrijven zoals Netflix en Spotify. Maar nu heeft Harry woedende reacties aangewakkerd in de VS: hij beschreef het eerste amendement van de Grondwet als ‘krankzinnig’.

Woedend

,,Ik heb zoveel te zeggen over het eerste amendement van de Grondwet. Ik begrijp het nog steeds niet, maar het is krankzinnig”, vertelt prins Harry donderdag in de podcast Armchair Expert van Dax Shepard.

Na de opmerking kreeg Harry een stortvloed aan negatieve reacties over hem heen. Vele Amerikanen die hem eerst nog omhelsden en sympathiek reageerden op zijn opmerkingen over Oprah, zijn nu woedend.

Respect

Op Twitter barstte het los van de woedende opmerkingen. Zo Twitterde Meghan Mccain dat het ons niets hoeft te schelen wat Harry zegt of denkt en dat hij wat respect moet tonen voor het eerste amendement.

Britse politicus Nigel Farage voegde eraan toe: ‘Als Prins Harry het eerste amendement van de VS veroordeelt, toont hij aan dat hij het complot heeft verloren. Binnenkort zal hij aan beide kanten van de vijver niet meer gewenst zijn.’

Meer DenD